Cava Mvsa de Vallformosa Vibrant, fresc i que ens convida a compartir-lo en bona companyia

Gràcies a Vinum avui us recomanam un cava molt gastronòmic i que de segur ens encatarà. Es tracta del MVSA de Vallformosa, un brut nature elaborat amb el cupatge clàssic de la DO Cava amb Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Vibrant, fresc i que ens convida a compartir-lo en bona companyia.

Nota de tast

Aspecte: Color groc pàl·lid amb reflexes verdosos. Bimbolla fina i constant amb formació d’una corona blanca i viva.
Nas: Afruitat i complex. Notes a poma verda, pera i pinya tropical combinades amb notes d’ametlles.
Boca:  Ample i amb el toc d’acidesa justa al paladar. Al seu final destaca el bouquet de criança i la seva persistència en boca.

Maridatge

Gambes vermelles de Ciutadella a la planxa. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Cava molt gastronòmic, ideal tant per a carns, peixos com plats de cullera. Aperitius nadalencs i per brindar abans de les postres.

Cloïsses a la planxa. Foto: Bep Al·lès©

És el cava ideal per als aperitius i entrants de festes on domini el marisc com unes cloïsses en salsa verda, musclos amb maonesa de safrà, vogamarins gratinats al cava, ortigues de mar fregides o unes navalles a la planxa.

Escamarlans a la planxa amb alls i julivert. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb les gambes i es escamarlans que podem fer a la planxa o graella, com també plats com el pollastre amb gambes o amb escamarlans.

Carpaccio de guatleres. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Li van molt bé les carns blanques al forn com el pollastre ple de pilotes, el capó o el gall dindi farcit amb cuscussó, la polla d’índies al forn farcida d’albercocs secs, poma, panses i pinyons o unes guàtleres plenes de pastarral.

Porcella al forn. Bar Bananas. Foto: Bep Al·lès©

Dona el punt necessari per a digerir millor les carns greixoses com la porcella o el bé al forn.

Anfòs, Peix del dia, restaurant Smoix. Foto: Bep Al·lès©

Li van els peixos com el rap amb salsa d’ametlles, el llobarro a la sal, el bacallà gratinat amb all i oli de sobrassada o un turbot a l’espatlla.

Fava i fideus. Foto: Bep Al·lès©

Provau els caves amb plats contundents com unes mongetes amb botifarra, unes fabes amb cloïsses, unes verdines amb gambes o la nostra fava i fideus. El punt d’acidesa i la bimbolla fina són els complements ideals.

La guanyadora del sorteig ha estat la nostra col·laboradora Mariàngels Moles, Mamoka.

Si voleu saber més d’aquest cava recomanat per a prendrer-lo tot sol en qualsevol moment, com aperitiu o acompanyant un bon menjar el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.