Collboni guanyaria les eleccions a Barcelona mentre que Colau, Maragall i Trias empatarien en segona posició Una enquesta pronostica la tornada de la CUP a l'Ajuntament, la sortida de Cs i la irrupció de Vox

ACN/Barcelona – El PSC guanyaria les eleccions municipals a Barcelona i obtindria entre set i onze dels 41 regidors de l’Ajuntament. Segons una enquesta publicada aquest dissabte pel diari ‘Ara’, la candidatura de Jaume Collboni s’imposaria als comicis del proper mes de maig amb el 19,8% dels vots, per davant de l’actual alcaldessa, Ada Colau, i del vencedor de les darreres eleccions, Ernest Maragall. Tant BComú com ERC i també Xavier Trias, de Junts, empatarien, segons el sondeig, en segona posició amb entre vuit i nou regidors i un 16% de vots.

Els seguirien entre dos i cinc regidors del PP (8%); la CUP, que recuperaria la representació que va perdre al consistori el 2019 amb un màxim de cinc regidors (7,6%), i Vox, que irrompria a l’Ajuntament per la mínima amb el 5,3% de vots i un màxim de tres regidors. Cs, que el 2019 va presentar-se de la mà de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls, quedaria fora del consistori en no arribar al 5% de vots mínim que fixa la llei i es quedaria al 4,9%.

Les eleccions municipals se celebraran el 28 de maig i a dia d’avui les formacions que han designat cap de llista i, per tant, alcaldable són el PSC amb Jaume Collboni; Ada Colau, que repetirà de candidata de BComú, i el republicà Ernest Maragall. Per part de Junts, l’exalcalde Xavier Trias va ser proclamat cap de llista just abans de les festes nadalenques, mentre que Cs i el PP encara no l’han anunciat. El partit taronja aposta per celebrar primàries per designar alcaldable, mentre que el PP podria anunciar properament el relleu de Josep Bou.

Pel que fa a les formacions que actualment no tenen representació a la plaça de Sant Jaume, la CUP ha escollit Jordi Estivill com a cap de llista per intentar recuperar els regidors perduts als darrers comicis. Vox, que no ha entrat mai al consistori barceloní, ho intentarà amb la candidatura liderada per Gonzalo de Oro-Pulido.

L’enquesta de l”Ara’, duta a terme telemàticament entre el 28 de desembre i el 2 de gener a 1.002 persones empadronades a Barcelona i amb dret a sufragi, també es fixa en el transvasament de vots entre formacions. La més perjudicada és Cs, ja que l’electorat del 2019 que pretén ser fidel i repetir el vot representa el 37,8%. El 13,3% manifesta que optarà per votar Valents, la plataforma hereva de Barcelona pel Canvi –amb què es va presentar Valls– i actualment liderada per Eva Parera. ERC tampoc presenta una situació còmoda, amb una retenció del vot del 46,3% i un 18,3% de l’electorat que expressa que votarà Trias aquesta vegada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.