El Born del Molinar s’omple, un any més, per a recordar Aurora Picornell i les Roges del Molinar Esquerra Unida ha participat a l’acte d’homenatge per la memòria d’Aurora Picornell i les Roges del Molinar

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha participat aquest dissabte, 7 de gener, a l’acte que annualment organitza el Col·lectiu Aurora Picornell per tal de recordar la vida i la mort de les camarades les Roges del Molinar.

Com ve sent tradició, al voltant del dia 5 de gener, tot fent referència a la nit de Reis, però del 1937, a Mallorca es recorda l’assassinat de les Roges del Molinar (Aurora Picornell, Belarmina González, Catalina Flaquer, Antònia i Maria Pascual).

L’homenatge ha començat a l’hora programada, a les 12.00 hores, just davant el bust d’Aurora Picornell situat al Born del Molinar, i al qual hi han assistit nombrosos ciutadans i representants d’entitats i partits polítics (EUIB, PCE, Podem, PCPE, PSIB i MÉS).

Per part d’Esquerra Unida hi han assistit nombrosos membres de l’actual executiva i militants. Juanjo Martínez, coordinador del partit, ha agraït al Col·lectiu Aurora Picornell la seva tasca i ha recordat, entre d’altres coses, que “aquest és el primer pic, després de tants anys de celebrar actes d’aquest tipus, que Aurora Picornell i les Roges del Molinar tenen una sepultura digna”. “Els nets d’aquests que ens furtaren la democràcia a sang i foc els tenim avui davant i cal fer-los front amb unitat, compromís i sense oblidar el llegat de les Roges del Molinar i el seu compromís militant”, ha apuntat.

Per la banda del PCE hi ha participat Òscar Rodríguez, qui ha volgut destacar que aquest “és un any especial perquè, per fi, s’han trobat les restes” i perquè “cal tenir clar que encara queda molta feina fer, com la denúncia presentada per Memòria de Mallorca per crims de lesa humanitat, a la qual també donam suport des del PCE”

Des d’EUIB, tal i com ja ha repetit EUIB en els comunicats emesos anteriorment sobre aquest tema, “sempre hem treballat perquè les tasques de localització i exhumació de fosses fos una realitat continuada. Cal tenir en compte, a més, que només amb un Govern de coalició d’esquerres com el que tenim a les Illes Balears és possible aquesta tasca de justícia democràtica. La troballa, per fi, de les restes d’Aurora Picornell ha estat una victòria per a la memòria i la dignitat d’un Estat que durant massa anys ha estat d’esquenes a les represaliades pel feixisme. La confirmació de la troballa del seu cos al cementeri de Son Coletes marca un abans i un després en la Història recent de les Balears”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.