Actes 8 Març

Txomin Etxaniz 2021 Un Txacolí elaborat amb raïms de la varietat Ondarribi Zuri a les vinyes de Getaria

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un dels grans vins del País Basc, es tracta del Txomin Etxaniz 2021, un Txacolí elaborat amb raïms de la varietat Ondarribi Zuri a les vinyes de Getaria. Porta treball de mares des de que és elaborat fins el moment en que és embotellat. Pertany a la DO Getariako Txacolina.

Nota de tast

Aspecte: Color groc verdós, brillant i intens. Bimbolla fina natural.

Nas: Citrics, poma fresca i notes minerals

Boca:  Fresc i fruital amb l’acidesa característica dels Txacolí amb les lleugeres notes de carbónic

Maridatge

“Txuletón de ganado mayor” al Restaurante Bertón, Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Estam davant el vi ideal per acompanyar des d’aperitius a carns blanques, sense deixar de banda el peix i marisc, i fins i tot les carns de vedella a la graella a les que donarà el contrapunt d’acidesa necessària al seu greix i a les notes de fum i brasa.

Rap amb salsa verda, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Turbot a la brasa amb carpaccio de gamba vermella de Ciutadella, peix de palangre al forn amb patates o arrebossat, rap a la planxa amb llagostins i patates panadera, rap amb salsa verda.

Tàrtar de gamba damunt moll d’òs. Cafè Balear, port de Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Calamar a la planxa o farcit, tàrtar de gamba vermella, musclos amb salsa de cítrics, escopinyes de gallet al vapor, cloïsses amb salsa verda, croquetes de calamar i de sípia,

Calamars amb mongetes i bolets. Smoix. Foto: Bep Al·lès©

Verdinas amb rap, mongetes amb calamar i bolets, ciurons amb bacallà i espinacs, panadera de pagre o una fabada asturiana.

Musclos amb salsa biscaïna al restaurant Río Oja, a Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Musclos amb salsa biscaïna, pollastre amb gambes o escamarlans, conill amb all i oli, mitjana de bou a la graella o un filet de vermella de Menorca amb puré de monyaco.

Bacallà al pil pil al restaurant Río Oja, a la Calle del Perro, de Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

El maridarem amb plats de la gastronomia basca com un bacallà o les seves cocotxes al pil pil, “cogote” de lluç a la brasa, truita de bacallà, musclos a la biscaïna o un “Txuleton” de vaca vella o de bou amb 50 dies de maduració a la brasa.

Lassanya de porcella. Restaurant Pinzell, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Carpaccio de guàtlera o de vaca vermella de Menorca, lasanya de porcella, croquetes de bullit, macarronada de carn i bolets o una fideuada de costella pelada, pollastre, gambes i sípia.

Si voleu saber més d’aquest vi elegant i seductor, diferent i especial el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.