Alaior celebra Sant Antoni amb un concert d’homenatge al mestre Bartomeu Carreras

L’Ajuntament d’Alaior, amb motiu de la celebració de Sant Antoni, ha organitzat pel proper dimarts 17 de gener un concert d’homenatge a un dels compositors i músics més prolífics de l’illa, l’alaiorenc mestre Bartomeu Carreras (Alaior, 1899-Ciutadella, 1971).

Durant la seva vida va componsar moltes obres que avui en dia encara interpreten diferents bandes de Menorca a festes populars.

«El mestre Carreras és sens dubte un dels personatges més importants dins la història de la música menorquina, una persona amb un llegat musical digne d’homenejar. És important que les persones que ja sabien la seva obra el recordin, i que les noves generacions que, probablement no saben de la seva figura, el coneguin. L’objectiu de l’Ajuntament amb aquest i altres homenatges que s’han fet i es faran és recuperar i divulgar la nostra història i les persones que han tingut un pes rellevant dins ella», destaca el regidor de Cultura, Tiago Reurer.

El seu pare, Francesc Carreras Pons, va ser qui li va transmetre la passió. Francesc va dirigir la Banda d’Alaior i l’any 1903 va obtenir la plaça de mestre de música de l’escola pública.

Cal recordar que l’any 2010 l’Ajuntament ja va editar un llibre sobre la figura del Mestre Carreras, escrit per Vicent García Taltavull.

El concert, d’entrada gratuïta i que se celebrarà a la Sala de Cultura de Sant Diego a les 20 h, anirà a càrrec d’alguns components de la Banda de Música d’Alaior, sota la direcció de Luba Klevtsova i Andriy Lemekh, presentat per Joan Taltavull, i comptarà amb diferents solistes i col·laboradors com la Coral ‘Cànticus’ de Centre Cultural d’Alaior.

El programa organitzat per l’Ajuntament d’Alaior per celebrar el patró de Menorca també inclou un cercavila de Dimonis i Batucada Batulo a la plaça Nova el dissabte 14 de gener a les 18.30 h, una torrada popular amb ballada amb l’agrupació de Rondalla d’Alaior pel dilluns 16 de 19 a 20.30 h a sa Plaça, i una torrada popular a Cala en Porter amb actuació de Marcos Vinodelfin el dilluns 16 al Centre Cívic de la urbanització, a les 20 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.