Sostenibilitat i nous productes turístics, claus de la participació de Menorca a Fitur 2023 Els 30 anys de la Reserva de Biosfera i la Menorca Film Commission són alguns dels reclams que es presenten a la fira que es celebra a Madrid del 18 al 23 de gener

Els 30 anys de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera, la Menorca Film Commission i les experiències turístiques lligades al sector primari són alguns dels reclams amb els quals Menorca es presenta a Fitur 2023. L’agenda d’activitats institucionals programades al voltant la fira líder del turisme, que se celebra al recinte firal d’IFEMA-Madrid entre el 18 i el 23 de gener, arrenca demà dijous, dia 12, amb un esdeveniment previ amb mitjans de comunicació en el qual es donarà a conèixer la participació de Menorca en el projecte pilot de SEGITTUR de creació de noves experiències turístiques lligades al sector primari. Aquest esdeveniment comptarà amb la presència de la directora insular de Promoció Turística del Consell Insular de Menorca, Laura Ruiz; la directora insular d’Economia, Pilar Pons; i els testimonis en primera persona de tres dels deu productors que participen en aquesta iniciativa formativa i de mentorització que promou la societat depenent de la Secretaria d’Estat de Turisme.

A Fitur 2023, Menorca estarà més present que mai. A més de l’espai propi de la Fundació Foment del Turisme (FFTM), a l’estand de les Illes Balears també hi haurà un taulell informatiu contractat conjuntament pels ajuntaments de Maó, Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal, Es Migjorn i Es Castell. Per segon any consecutiu, Menorca es converteix en destinació col·laboradora de FiturTechy, el fòrum de debat de Fitur sobre el present i el futur de la tecnologia, els negocis, les destinacions i la sostenibilitat. I com a novetat, la Menorca Film Commission també estarà present aquest any a la fira de Madrid dins l’espai Fitur Screen, una de les vuit àrees especialitzades que la fira dedica a nous públics o productes turístics.

Juntament amb la presidenta del Consell Insular i de la FFTM, Susana Mora, acudiran a Fitur el conseller d’Economia, Josep Pastrana; la directora insular de Promoció Turística, Laura Ruiz; i representants dels ajuntaments de Maó, Sant Lluís, Es Mercadal, Ferreries i Es Castell.

L’agenda de la presidenta començarà dia 18 a les 10.00 hores amb la inauguració oficial de l’estand de les Illes Balears, mentre que a les 11.00 hores participarà en la inauguració de  FiturTechy. Mitja hora després, Susana Mora oferirà la ponència d’obertura del fòrum #techYdestino explicant l’experiència de l’illa en matèria de sostenibilitat.

El mateix dia 18 capvespre hi ha programats dos actes relacionats amb la Menorca Film Commission. A les 16.00 hores es presentarà el teaser de la pel·lícula “El Faro”, rodada parcialment en Menorca, amb la presència de la directora, Ángeles Hernández, el productor David Matamoros, i el president de l’Spain Film Commission, Carlos Rosado. A continuació, a les 16.30 hores, es formalitzarà la signatura d’un protocol de col·laboració entre la Fundació Foment del Turisme de Menorca i Baleària, pel qual la companyia de transport marítim es compromet a col·laborar amb la promoció de la destinació com a plató de rodatges audiovisuals i publicitaris. A les 17 hores, Susana Mora, intervindrà en l’acte de presentació de les IV Trobades Mediterrànies Albert Camus, que se celebren en Sant Lluís i Maó el pròxim mes d’abril.

Un dels actes centrals de Menorca a Fitur tindrà lloc el dia 19 matí. A les 11.00 hores està prevista la presentació de la nova campanya promocional de la FFTM per a 2023, a càrrec de la presidenta. Durant el matí, Mora també participarà a les reunions amb les Oficines Espanyoles de Turisme (OET) de Londres i París, dos mercats emissors estratègics per a la destinació, i conclourà la seva agenda a les 14.10 hores. En aquesta hora, la presidenta del Consell Insular i el president de SEGITTUR, Enrique Martínez, compartiran escenari a l’estand de les Illes Balears per a la presentació institucional del pla pilot de creació de noves experiències turístiques lligades al sector primari, en el que Menorca participa juntament amb la comarca de la Sidra (Astúries); El Goierri (Guipúscoa), la Sierra Norte (Madrid) i Guadajoz (Andalusia).

El programa de Menorca a FiturTechy es completa amb els següents actes:

Fòrum #techYdestino
Dimecres, 18 a les 12.40 h
“Cómo el diseño nos hace viajar a espacios singulares”, a càrrec de Rafael García, de FGarquitectes

Fòrum #techYfuturo
Debat “Tecnología y personas. Personas y tecnología”
Dimecres, 18 a les 13.30 h
Debat amb la participació de:
Marcos Martín, de Decelera
José Guillermo Díaz Montañés,  CEO d’Artiem Hotels
Moderat per Carmen Crespo, gerent del Centre Bit Menorca

Fòrum #techYsostenibilidad
Dimecres, 18 a les 12.15 h
Taula rodona “Impacto positivo de la sosteniblidad en la comunidad”, amb la participació de:
Anja Wickers, de Jardí de Ses Bruixes Collection
Rafel Mascaró, de Turmaden des Capità
Caralp Mariné, directora de màrqueting i comunicació de SetHotels
Moderat pel periodista David Baret

Fòrum #techYnegocio
Dijous, 19 a les 11.00 h
Ponències “Conectar con el entorno es un arte”, amb les experiències de:
Melià Le Blanc- Melià Hotels
Mar Rescalvo, de Hauser&Wirth Menorca

Per enfortir la connectivitat de l’illa i treballar la comercialització de la destinació entre els mercats emissors de manera que permeti avançar en la redistribució dels fluxos turístics, des de la FFTM s’ha programat també una intensa agenda de reunions amb companyies aèries i touroperadors, com ara Ryanair, Jet2, Easyjet, Destinia, Lastminute i Olimar Viajes, així com trobades amb representants de Turespaña i de diferents OETs  de mercats emissors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.