Montero defensa la “legitimitat” dels polítics de modificar la legislació en resposta a les crítiques de Llarena La número dos del PSOE sosté que la decisió del magistrat demostra que el canvi permet reclamar Puigdemont

ACN/Madrid – La número dos del PSOE i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha respost les crítiques del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena a la modificació del Codi Penal que elimina la sedició i ha defensat la “legitimitat” dels polítics d’impulsar canvis. “De la mateixa manera que demanem que cadascú exerceixi la seva responsabilitat, nosaltres no entrem en els pronunciaments judicials i, de la mateixa manera, sempre demanem que evidentment tampoc s’entri en la legitimitat que té la política per al desenvolupament de la seva legislació”, ha dit Montero aquest divendres en roda de premsa després de la reunió de l’Executiva Federal dels socialistes.

Segons Montero, la interlocutòria de Llarena evidencia que “el PP ha mentit des del primer dia” sobre la reforma del Codi Penal perquè el que fa és “reclamar” a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont “perquè respongui davant la justícia”.

La dirigent socialista ha remarcat que Puigdemont “es va fugar” i cal que “torni a respondre davant la justícia”, que és el que “sempre ha dit el PSOE”. Montero ha defensat que els socialistes el que han tractat és “d’impulsar un marc de convivència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.