Podem proposa una renda garantida d’entre 700 i 1.400 euros al mes per a persones vulnerables majors de 18 anys Belarra defensa que "tothom a Espanya ha de tenir dret a caure i aixecar-se"

ACN/Madrid – La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha posat damunt la taula la proposta d’una renda garantida d’entre 700 i 1.400 euros al mes per a persones vulnerables més grans de 18 anys. En el marc de l’acte ‘Viure, no sobreviure: de l’ingrés mínim vital a la renda garantida’, Belarra ha defensat que “tothom a Espanya ha de tenir dret a caure i aixecar-se”. També ha afegit que la renda ha de ser “ràpida i arribar a temps” perquè, si no, “la gent cau en un forat tan fons que després és pràcticament impossible sortir”. I ha reivindicat que els joves de més de 18 anys tenen “el mateix dret” de rebre la renda per tenir independència econòmica.

Belarra també ha defensat que s’ha de fer un pagament individual als adults d’una mateixa família perquè “hi ha moltes dones que pateixen violència econòmica”, és a dir, control econòmic per part de la seva parella.

Es tracta d’una renda de 700 euros per a persona individual i de 1.400 euros per a família constituïda per dos adults i dos nens. I ha explicat que la proposta inclou que es comenci a rebre la renda si l’ingrés baixa per sota dels 2.100 euros en els últims tres mesos.

Segons la ministra, hi ha dos tipus de persones a Espanya: la gent que té dret a caure i aixecar-se i la gent que no en té. “Els que tenen un coixí econòmic, família que pot ajudar i que poden anar a treballar a un negoci familiar quan es queden sense feina. I els que tenen una feina precària i l’únic que heretaran són deutes”, ha descrit.

La proposta que plantegen avui es tracta, segona Belarra, d’un “pas intermedi” en el camí de l’objectiu de la dècada de tenir una renda universal a Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.