Camino Owners 2020 Un monovarietal 100% Tinta de Toro

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un vi negre de la DO Toro. Es tracta del Camino Owners 2020, un monovarietal 100% Tinta de Toro, elaborat per Bodegas Frontaura. Vi jove, deliciós, jovial i amb tanins dolços amb 5 mesos de criança en roure francès.

Nota de tast

Aspecte: Color vermell robí amb capa mitjana alta.

Nas: Aromes a fruita vermella com els gerds i les mores, acompanyat de notes balsàmiques que li aporten vainilla i coco, records a regalesia i fruites vermelles.

Boca:  Sedós, elegant, intens, amb un tanins dolços i potents. Tocs especiats a tabac i coco. Sensació carnosa i saborosa amb un final únic i singular.

Maridatge

Codillo de porc amb patates i pastanagues. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb entrants i qualsevol plat de la dieta mediterrània.

Mitjana de bou a la planxa. Es Molí des Racó. Foto: Bep Al·lès©

Si ens situam la província de Zamora i optam per un maridatge de la regió productora ens decantarem per les carns de be al forn, migas de pastor, ous estrellats amb morcilla d’arròs, mongetes amb xoriç i mitjana de bou a la graella.

Marida també amb plats de caça com els canons amb conill, el conill amb cebes, les cegues dins un coc, tords amb cames seques, perdius amb col o unes cegues amb salmí.

Sopes mallorquines amb botifarró i cames seques. Foto: Bep Al·lès©

Acompanya bé els arrossos hivernals com un arròs brut amb esclata-sangs o un arròs cego de llomillo de porc i pit de pollastre, a més de plats com les sopes mallorquines, una panadera de be o una freixura.

Plat de bullit. Foto: Bep Al·lès©

Li van els plats de cullera com uns ciurons amb sobrassada, unes llenties amb cuixot, unes mongetes amb costella pelada i botifarró negre i el nostre brou i bullit.

Ou estrellat amb patates frites i botifarró blanc. Foto: Bep Al·lès©

Truita de sobrassada, truita de patata amb ceba, ous estrellats amb botifarró blancs i patates fregides, ous al plat, ous remenats amb gírgoles i esclata-sangs…

Costelles de porc al forn amb patates. Foto: Bep Al·lès©

Finalment plats on el porc és el protagonista com una porcella al forn, unes costelles de llom al forn amb patates, carn de porc amb fesols o unes costelles d’agulla a la brasa amb all i julivert.

Si voleu saber més d’aquest vi per a gaudir-lo en moments de tranquil·litat o alegria, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.