Perquè avui és el “Blue Monday”?

Un còctel explosiu on els ingredients són les baixes temperatures, els deutes derivats dels regals de Nadal i l’escàs sou que fan que sigui difícil arribar a final de mes, sumat que les festes nadalenques queden ja força enrere i que els propòsits d’any nou no s’han complert, produeixen un sentiment de tristesa generalitzat que ha derivat al ‘Blue Monday’, encara que no és científic que totes les persones es deprimeixin al mateix temps.

Si aquest dilluns 16 de gener et sents una mica decaigut i sense cap motivació per afrontar la jornada, no et preocupis, perquè segons el psicòleg de la Universitat de Cardiff Cliff Arnall és normal, ja que viurem l’anomenat ‘Blue Monday’ o el ‘ dia més trist de l’any”.

Dilluns trist (Blue Monday, en anglès) és el nom donat al tercer dilluns de gener, presentat com el dia més depriment de l’any. El concepte va ser publicat per primera vegada el 2005 com a part d’una campanya publicitària de l’agència de viatges Sky Travel, que va dir que havia calculat la data usant una equació. Tal idea està considerada com a pseudociència, sent la seva fórmula ridiculitzada pels científics com un sense sentit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.