Sortida de la Processó de Sant Antoni a Ciutadella al 1969 Arxiu Imatge i So de Menorca

Processó de Sant Antoni 1969. Foto: Antoni Picó. Arxiu d’Imatge i So de Menorca.

Començam aquest any amb una de les primeres coses que feim cada any: celebrar el dia de Sant Antoni, diada del poble de Menorca. A la fotografia podem veure la sortida de la processó de Sant Antoni a la porta de la Catedral de Menorca, a Ciutadella, l’any 1969. Veim com el regidor, a cavall, rep la bandera i el públic, els escolanets, els portadors de la imatge, els macers i algunes autoritats.

Consultat el Setmanari El Iris, veim que el regidor que entrega la bandera és Josep Vivó Comella, qui després donaria els Tres Tocs,  mentres que el qui la reb a dalt cavall és Antoni Anglada Anglada. Van sortir també a cavall a la processó, Joan Hernandez Arguimbau i Joan Juaneda Anglada. Era l’alcalde de Ciutadella, José Maria d’Olivar i Despujol.

En aquells moments s’estava pendent de l’arribada de Miquel Moncadas, que havia de ser ordenat Bisbe de Menorca el 2 de febrer d’aquell any de 1969.

La Festa de Sant Antoni al 1969 només es celebrava a Ciutadella, mentres que a la resta de l’illa era dia feiner i, no és festiu a tota l’illa fins al 1981 en que des de Consell de Menorca s’instaura el 17 de Gener, dia de Sant Antoni, com a Diada del Poble de Menorca i passa a ser el patró de tota l’illa, quan fins aquell any només ho era de Ciutadella, on és el seu patró major des del segle XIV.

Des de l’AISM us agrairem la vostra ajuda: Si teniu alguna informació sobre aquesta fotografia i la gent que hi apareix o qualsevol altra imatge que pugueu veure a les nostres xarxes socials o al nostre catàleg en línia (http://pandora.aism.cat/) ens la podeu fer arribar per correu electrònic (arxiuimatgeiso@cime.es) o per telèfon 971 358 104, així aconseguirem un Arxiu el més complet possible.  Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca