Aràbia Saudita proposa celebrar el 45è Comitè de Patrimoni Mundial a Riad La trobada podria tenir lloc del 10 al 25 de setembre a la capital saudita. El Comitè decidirà si accepta la proposta el proper 24 de gener

Aràbia Saudita, presidenta del Comitè de Patrimoni Mundial, ha traslladat a la resta de països membres l’oferiment de celebrar el 45è Comitè de Patrimoni Mundial de la UNESCO a Riad. Les dates proposades pel regne saudita són del 10 al 25 de setembre.
El proper 24 de gener la resta de països membres d’aquest organisme decidiran si accepten la proposta, durant la 18a reunió extraordinària que tindrà lloc a la seu de la UNESCO a París.
Aquest oferiment arriba després d’uns mesos d’incertesa degut a la invasió d’Ucraïna per part de Rússia, un fet que va provocar la suspensió de la primera convocatòria del 45è Comitè que s’havia de celebrar el juliol de 2022 a Kazan,  territori rus.
La complicada situació a la UNESCO es va començar a desbloquejar a finals de novembre passat amb la dimissió de l’ambaixador rus com a president del Comitè. Durant la 17a sessió extraordinària del Comitè de Patrimoni Mundial, celebrada el 12 de desembre, l’ambaixadora d’Aràbia Saudita, la princesa Haifa Al Mogrin, va assumir la presidència d’aquest òrgan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.