La FFTM presenta a Fitur el teaser de la pel·lícula “El Faro”, rodada amb el suport de la Menorca Film Commission Hugo Silva protagonitza aquesta coproducció hispano-argentina que s’estrenarà aquest any i que té com a localització principal l'entorn del Far de Favàritx

L’estand de les Illes Balears a Fitur s’ha convertit avui en una sala de cinema per acollir la presentació del teaser de la pel·lícula “El Far”, un thriller de terror íntim rodat l’any passat en l’entorn del Far de Favàritx amb el suport de la Menorca Film Commission. La pel·lícula, dirigida per Ángeles Hernández i protagonitzada pels actors Hugo Silva i Irene Montalà, narra un drama familiar provocat per la pèrdua d’un ser estimat. Els protagonistes tornen al far familiar després de sofrir un tràgic accident en un veler en alta mar. Allà descobriran que al far passen coses estranyes i que un perill els aguaita si no esbrinen la veritat que s’amaga en ell. “El Faro” és una coproducció hispano-argentina de Mr. Miyagi Films i Vista Sur, i està previst que s’estreni aquest any a les sales comercials.

La presentació del teaser de “El Faro” ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell Insular de Menorca i de la FFTM, Susana Mora; la directora, productora i guionista, Ángeles Hernández; i el també productor i guionista de la pel·lícula, David Matamoros, juntament amb la directora general de l’Spain Film Commission, Teresa Azcona. Els actors protagonistes, Hugo Silva i Irene Montalà, han intervingut a través d’un vídeo, ja que no han pogut assistir-hi de manera presencial en trobar-se en mig d’un rodatge.

Mora ha assenyalat durant la presentació la importància de posicionar Menorca com a plató de rodatge dins l’estratègia de desenvolupament turístic basada en la sostenibilitat. Ha recordat que, “a més de la seva importància en el àmbit de la indústria cultural, el sector audiovisual és una eina de promoció, un catalitzador del turisme”, convertint en reclam per als visitants les localitzacions de pel·lícules o anuncis publicitaris. El turisme cinematogràfic permet, segons la presidenta, “diversificar l’oferta turística sostenible de l’illa més enllà de l’estiu, potenciant la marca Menorca i atraient cap a l’illa a un nou perfil de visitant”, per la qual cosa és fonamental la feina que desenvolupa la recentment creada Menorca Film Commission.

Per part seva, la directora Ángeles Hernández ha declarat que la varietat de localitzacions increïbles fan que la narrativa de qualsevol història s’elevi i que l’illa es converteixi en un personatge més, mentre que el productor David Matamoros destaca la complicitat per part de les institucions i la Menorca Film Commission per aconseguir que el rodatge sigui fàcil per a tot l’equip, amb un clima privilegiat i ofereix noves perspectives dins de l’audiovisual europeu.

Als seus missatges de vídeo, Hugo Silva i Irene Montalà han explicat que gràcies al rodatge de la pel·lícula van poder conèixer l’illa fora de temporada i l’experiència va ser fantàstica, amb localitzacions que no coneixien, i destaquen la natura, la gastronomia i l’energia de l’illa. Menorca és un tresor que cal aprofitar, un enclavament privilegiat a Europa amb totes les facilitats per rodar, asseguren des de la productora.

El rodatge de “El Faro” va suposar el trasllat a Menorca d’un equip de professionals format per cinquanta persones, que van rodar en diferents localitzacions de l’illa durant el febrer i març de 2022. El rodatge va comptar amb el suport de la Menorca Film Commission, l’organisme a través del qual la Fundació Foment del Turisme aspira a millorar la visibilitat i la marca Menorca en el mercat internacional, impulsant la imatge de l’illa com a plató cinematogràfic i fomentant els esdeveniments relacionats amb el cinema. Precisament, ‘El Far’ ha estat una de les dues produccions que es van presentar l’any passat a la convocatòria de patrocinis de la FFTM per a obres audiovisuals rodades a l’illa, dotada amb un import de 200.000 euros.

“El Faro” és la segona pel·lícula de la directora Ángeles Hernández. Es rodà entre Menorca, Mallorca, Sant Pere de Ribes i Terrassa, i ha comptat amb el suport de l’ICAA, ICEC, Wandermoon Finance, IB3, Mallorca Film Commission i la Fundació Foment del Turisme de Menorca, a través de la Menorca Film Commission. ‘Isaac’ (2020), la pel·lícula amb la qual va debutar en la direcció Ángeles Hernández, ha estat estrenada als Estats Units, el Regne Unit i França, entre altres països, i ha estat seleccionada en nombrosos festivals internacionals.

La Menorca Film Commission (MFC) participa per primera vegada a Fitur en el marc de Fitur Screen. En col·laboració amb Spain Film Commission, Fitur Screen té com a objectiu constituir- se en una plataforma que permeti connectar la indústria turística i la cinematogràfica. A més del seu impacte en l’economia local, els rodatges són una important eina de promoció turística que facilita el posicionament de les destinacions i que Menorca vol aprofitar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.