L’Ajuntament des Castell i el Consell signen un conveni per instal·lar un sistema de telelectura a la xarxa d’aigua del municipi

L’Ajuntament des Castell i el Consell Insular de Menorca han signat un conveni de col·laboració entre ambdues administracions per impulsar el Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua des Castell (PGSA).

Amb el conveni, el Consell es compromet a finançar la instal·lació d’un sistema de telelectura a la xarxa d’aigua del municipi, una infraestructura que es posarà en marxa a través de l’empresa Hidrobal, que gestiona el cicle de l’aigua as Castell, i que permetrà millorar l’eficiència i l’estalvi d’aquest recurs.

Concretament, el Consell es compromet a aportar a l’Ajuntament, en concepte d’ajut, la quantitat de 44.739,72 euros.

Sistema de telelectura

El sistema de telelectura permet disposar d’informació del consum d’aigua en temps real, i açò possibilita la detecció, de manera ràpida, de fuites d’aigua o excessos de consum, incentivant un ús responsable de l’aigua.

D’aquesta manera, el sistema de telelectura permet millorar l’eficiència i la qualitat de la gestió dels recursos hídrics.

A més, es tracta d’un sistema que impulsa la transformació digital del cicle integral de l’aigua, permetent l’obtenció, en línia i en qualsevol moment del dia, d’informació valuosa i rellevant.

El sistema també fa possible una simplificació del procés de lectura, una millora del procés de facturació i una major transparència cap al ciutadà.

Fase inicial

L’acord signat amb el Consell permetrà la instal·lació d’entre 100 i 150 comptadors, que representen un 2,5% del total de comptadors des Castell (4.000 comptadors).

En aquesta primera fase, els nous comptadors s’instal·laran principalment en espais amb consums d’aigua elevats, com el poliesportiu o les escoles. Açò permetrà un control exhaustiu dels consums d’aigua municipals.

La regidora de Medi Ambient, Marisa Àlvarez, ha recordat que “des de l’Ajuntament vam redactar un pla de gestió sostenible de l’aigua, en el qual es promociona l’estalvi i l’eficiència en el consum, emprant les millors tecnologies disponibles. Ara, aquesta actuació ens permet tenir un major control dels consums i les anomalies en temps real, a través d’avisos i alarmes, un fet que contribuirà a la reducció de CO2 i a una major eficiència en la gestió, amb els beneficis que açò comporta per als ciutadans des Castell”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.