Menorca i Baleària col·laboren per consolidar l’illa com a plató cinematogràfic

La Fundació Foment del Turisme de Menorca i la companyia Baleària treballaran conjuntament per posicionar Menorca com una destinació atractiva pel rodatge de produccions audiovisuals. La presidenta del Consell Insular i de la FFTM, Susana Mora, i el delegat de Baleària a Balears, Joan Serra, han signat avui capvespre a Fitur un protocol de col·laboració per desenvolupar accions promocionals conjuntes que ajudin a Menorca a captar filmacions i rodatges.

La cooperació entre la FFTM, a través de Menorca Film Commission, i Baleària es materialitzarà amb la posada en marxa de campanyes promocionals conjuntes de promoció de Menorca com a destí cinematogràfic i la realització d’esdeveniments promocionals a les ciutats de la península on Baleària disposa de connectivitat amb Menorca, és a dir, Barcelona i València. El protocol signat contempla també el compromís de la companyia de facilitar el desplaçament a l’illa de material per a la producció de filmacions, ja sigui llargmetratges, sèries o anuncis publicitaris, un aspecte que es concretarà en un proper conveni de col·laboració entre les dues parts.

Durant l’acte, la presidenta Susana Mora ha agraït la predisposició i la bona entesa que sempre ha demostrat Baleària a l’hora de col·laborar en el desenvolupament de productes turístics diferenciadors per a l’illa com, exemple, el mandat de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022. En aquesta ocasió, ho fa contribuint a que Menorca sigui una destinació més atractiva per a les produccions cinematogràfiques. “Ser una illa no té per què ser un desavantatge en les nostres opcions per a ser triats per empreses audiovisuals com a escenari de les seves produccions; un plató natural a l’aire lliure, amb una gran diversitat de paisatges i escenaris”, ha afegit la presidenta.

Per la seva part, el delegat de Balears de Baleària, Joan Serra, ha destacat el caràcter estratègic del transport marítim també en l’aspecte cultural i ha assenyalat “el compromís de la naviliera a través de la seva Fundació per impulsar totes les iniciatives que donin a conèixer la illa tant a nivell de patrimoni, natura, gastronomia i altres”. També ha recordat l’aposta de la companyia per garantir durant tot l’any una connectivitat fiable i de qualitat tant per turistes com per residents.

La promoció de Menorca com a destinació de rodatges és una de les línies estratègiques de la Fundació Foment del Turisme de Menorca per aquest any. A finals de 2022 es va presentar oficialment la Menorca Film Commission, l’organisme amb el qual la FFTM treballa per a promoure i facilitar rodatges a l’illa, oferint assessorament a productores i professionals, actuant com a intermediària davant les administracions que gestionen diferents espais i impulsant la projecció exterior de les produccions balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.