VITURME considera excessivament gravosa la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a tots els habitatges turístics S'exigeix la mateixa obligació a habitatges amb 5 places que a hotels de 2.000 places

L’Associació d’Empresaris d’Habitatges Turístics de Menorca, VITURME, ha analitzat la proposta de modificació de la Llei 10/2019 de canvi climàtic i transició energètica de les Balears, que inclou una modificació de l’article 66 de la Llei 10/2019, fixant l’obligació per a tots els establiments turístics de Balears que compten almenys amb una plaça daparcament la instal· lació dun punt de recàrrega per a vehicles elèctrics abans de l’1 de gener de 2025.

Analitzada aquesta futura obligació VITURME considera excessivament gravosa per a aquest tipus d’allotjament l’obligatorietat de comptar amb un punt de recàrrega a cadascuna de les estades turístiques. Més quan la mateixa obligació de comptar amb un punt de recàrrega s’aplica per a habitatges de 5 places o en un establiment hoteler de 2.000.

Els empresaris d’habitatges turístics estan alineats amb la implantació de renovables a la nostra illa i han engegat diversos projectes perquè tant els empresaris com els nostres visitants participin dels principis de la Reserva de la Biosfera, però consideren que les mesures que s’adopten no s’estan fent de manera correcta.

A Menorca la dependència de la central elèctrica és absoluta en no comptar amb suficients fonts d’energia renovable i la instal·lació ara mateix de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics suposarà un consum d’electricitat no renovable més gran.

A Menorca actualment hi ha 5.512 habitatges turístics, on s’hauria d’instal·lar un punt de recàrrega de vehicle elèctric, davant dels 410 que s’instal·larien a la resta d’establiments d’allotjaments turístics, amb la peculiaritat que les estades turístiques inclouen el 35% de les places turístiques, davant de les 53.114 de la resta d’allotjaments.

Afegeixen a la petició que, sense entrar al detall del nombre de vehicles elèctrics disponibles a Menorca, especialment els destinats a lloguer, que els vehicles susceptibles d’utilitzar els punts de recàrrega de les estades turístiques són pràcticament inexistents.

Davant d’aquesta perspectiva, han manifestat la disconformitat amb la proposta de modificació que afectarà les estades turístiques significativament i no suposarà un avenç en matèria de reducció de consum d’energia no renovable.

Amb la voluntat d’assolir un acord i conèixer més detalladament com es durà a terme la proposta, VITURME ha traslladat a la Direcció General de l’Energia i Canvi Climàtic l’oferiment de fer propostes més acords amb la realitat de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.