Alejandro Castro, Cònsul de Cuba, visita Mallorca per xerrar sobre el bloqueig internacional dels EUA a Cuba

Aquest dimecres, 18 de gener, ha tengut lloc a Can Alcover – Espai de Cultura (Palma) una trobada amb Alejandro Castro, Cònsul General de Cuba a Barcelona, organitzada per Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) i el Partit Comunista d’Espanya (PCE), la qual ha aplegat ciutadania, militants i polítics de les Balears per tal d’intercanviar postures al voltant del bloqueig que els Estats Units d’Amèrica segueixen exercint sobre Cuba.

Després de realitzar diverses entrevistes per a mitjans de Mallorca, el Cònsul ha realitzat una trobada amb simpatitzants i militants, mallorquins i cubans, en la qual s’han posat sobre la taula les problemàtiques que, lluny de disminuir, s’han accetuat d’ençà del 2014. I és que quasi una dècada després des que el president dels EUA Barack Obama hi anunciés “la fi del bloqueig després de 54 anys” (2014), la situació ha canviat ben poc.

“A Cuba no hi ha fam, no hi ha desnutrició, i això no ho dic jo, ho diuen els organismes internacionals. I a nivell educatiu, des d’edat primerenca fins als estudis universitaris, els estudiants tenen dret a l’educació gratuïta i universal. Igualment amb la sanitat. I totes aquestes coses, semblen no tenir-se en compte a l’hora de xerrar de Cuba”, ha aclarit Castro. “Cap barco estranger pot tocar un port cubà, i si el toca no podrà trepitjar un por americà en sis mesos. Cuba podria viure de moltes coses, inclús pensant a nivell turístic, però també aquí cal tenir present que l’únic ciutadà del món que té prohibit trepitjar Cuba, per llei, és l’estatunidenc”, ha remarcat Castro durant la trobada.

El coordinador general d’EUIB, Juanjo Martínez, ha agraït la presència del Cònsul a Mallorca i, a banda de mostrar de nou el suport d’Esquerra Unida, s’ha referit al bloqueig com un “atac continuat contra la sobirania del poble cubà”. “Si la ONU serveix per a alguna cosa, amb les seves innombrables votacions sobre el tema, ha de respectar les ressolucions perquè finalitzi el bloqueig criminal contra la classe treballadora del poble de Cuba. Malgrat el bloqueig, Cuba seguirà sent un referent de resistència i solidaritat per a tot el món, ja que malgrat tot han seguit la seva política d’ajuda internacional sense descans, com ara amb la solidaritat mèdica, present a tots els indrets dels món”, ha remarcat Martínez.

Per la seva banda, Óscar Rodríguez, membre del PCE Illes Balears, també ha volgut remarcar i recordar el suport històric del PCE amb la causa cubana, i ha expressat la necessitat que el poble cubà pugui “desenvolupar-se en pau i sense ingerències estrangeres, per fi”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca