El PSOE-Ciutadella demana diàleg real i efectiu als socis de govern davant el contenciós contra la modificació de l’ordenança d’horaris de bars i restaurants

Arrel de la decisió de l’Associació Menorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants d’interposar un contenciós administratiu contra la modificació de l’ordenança reguladora dels horaris dels establiments del nucli de Ciutadella, el PSOE Ciutadella vol reiterar la seva oposició a la modificació que va aprovar el Plenari Municipal amb els vots favorables de PSM i Gent per Ciutadella i l’abstenció dels altres grups polítics. El PSOE fou l’únic partit que s’oposà a una decisió que, com ja es va dir en el moment de l’aprovació, no ha solucionat el problema de renous que, suposadament, motivava aquest canvi en l’ordenança, i que, a més, compta amb el rebuig frontal dels sectors afectats, que veuen com no només no se soluciona el problema, sinó que se’n crea un de nou.

Com afirma la secretària general de l’agrupació del PSOE de Ciutadella, Sandra Moll, “es pretén abordar una problemàtica de renous exclusivament amb una modificació de l’ordenança d’horaris, fet que impedeix trobar les solucions adequades”. Moll recorda que aquests arguments ja es van posar damunt la taula al Plenari municipal, però no van ser recollits pels socis de govern. En aquell moment, ja es va dir que “allò que es pretén modificar té poc a veure amb l’objectiu inicial d’aconseguir disminuir les molèsties per renous als veïns, ja que fa referència a l’obligatorietat dels establiments de posar personal per a altres funcions, com regular l’entrada de persones, vetllar que la porta d’accés estigui ben tancada o advertir de la prohibició de treure consumicions a la via pública. Tot açò no evitarà, com s’ha vist, que les persones que surtin dels establiments disminueixin el to de veu, ni quan surtin ni quan es moguin pels voltants”.

Davant la petició de l’Associació Menorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants de deixar sense vigència de manera cautelar la modificació de l’ordenança, el PSOE de Ciutadella veuria amb bons ulls que, per part de l’equip de govern, es decidís deixar sense efecte les noves exigències que va introduir la decisió plenària, sobretot l’obligatorietat de disposar d’un guarda de seguretat a les portes del negoci entre les 1.30 i les 3.00 hores, mentre s’obre un diàleg real amb totes les parts afectades, per tal de trobar solucions reals, acordades i efectives.

L’agrupació socialista ent´rn i comparteix els arguments que expressa ’Associació Menorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants, i fa una crida als responsables municipals de l’àrea a asseure’s de nou amb les parts afectades amb la voluntat real d’intentar trobar una solució acordada que no impliqui la interposició de contenciosos administratius. De fet, des del PSOE Ciutadella ja ens hem posat en contacte amb els responsables de l’Associació per conèixer de primera mà els detalls de la mesura anunciada, i per posar-nos a la seva disposició per intentar trobar solucions a la problemàtica que viu el nucli antic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.