Justs per pecadors Revisar els horaris d’ocupació de via pública i tancament de locals al nucli antic

L’Associació de Cafeteries Bars i Restaurants, ha interposat un contenciós administratiu contra la modificació de l’ordenança d’horaris que obliga a disposar d’un guarda de seguretat si es vol tenir obert més enllà de la una i mitja de la matinada, tot demanant una suspensió cautelar de la modificació aprovada al plenari municipal, per tal que no estigui vigent aquesta temporada turística.

Tant des de l’Associació de Cafeteries Bars i Restaurants i CAEB Restauració Menorca,  ja van deixar clar el passat mes de setembre a EL IRIS que amb la iniciativa duta a terme des de l’Ajuntament pagaven justs per pecadors, i que era obligació de l’equip de govern el donar solució allà on es produeixen renous, problemes de convivència amb els vesins i molèsties als clients dels hotels ciutat.

Des d’aquest mitjà hem apostat per a una nova regulació, no per zones, sinó carrer per carrer, local per local, per tal de que no es posin a tots els negocis de restauració dins el mateix sac, perquè tenen tota la raó les patronals quan asseguren que per culpa de tres o quatre locals, ho hagi de pagar tot el sector.

L’Ajuntament de Ciutadella ha de ser ben conscient de que el nucli antic no ha de deixar de ser residencial, de la mateixa manera que s’ha de tenir en compte la nova realitat del turisme d’interior, que deixa ingressos tot l’any, no sols a l’empresari turístic que el fomenta sinó també al sector de bars i restaurants, al sector comerç i als productors locals, fent moure l’economia circular.

L’Ajuntament té una eina, l’article 4 pel qual el plenari pot reduir horaris, eliminar terrasses o fins i tot clausurar un negoci quan hi ha reiterades molèsties a vesins, incompliments, etc. Tant bo de fer com actuar de manera eficient contra els que causen molèsties i atempten contra la convivència necessària entre el dret al descans i l’activitat econòmica.

Si no s’actua amb mà de metge, amb valentia i amb eficàcia, el que provocarem és l’abandonament del nucli antic per part dels pocs ciutadellencs i ciutadellenques que hi queden i deixar en mans de residents del temporada moltes de les cases que, encara, són habitades tot l’any.

Baleària

One Comment on “Justs per pecadors Revisar els horaris d’ocupació de via pública i tancament de locals al nucli antic

  1. Lo que no té nom és que s’exclogués es Pla d’aquesta nova normativa, com si allà baix «no passi res», quan des de Dalt es Penyals es pot sentir la música dels locals d’oci perfectament, perque ni tanquen les portes o no tenen cap aïllament acústic. En lo únic que gasten aquests locals és en begudes i altaveus, ja me diràs quina «economia circular» és açò…

    El que no entenc de la queixa de l’associació de bars i restaurants és: quin bar o restaurant del centre hi ha obert a la 1:30h ? Qui tengui obert després d’aquesta hora és un local nocturn, i és lògic que hagi d’estar subjecte a aquesta normativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.