L’Ajuntament de Ciutadella organitza un nou Espai de Ciutadania Aquesta trobada tindrà lloc el pròxim dimarts 24 de gener i tractarà sobre el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

L’Ajuntament de Ciutadella està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que té com a objectiu general la identificació de les necessitats i deficiències del model de Mobilitat actual, per, d’acord amb elles, planificar i programar les actuacions necessàries en totes les àrees que afecten la Mobilitat.

El Pla ha d’assegurar un equilibri entre les necessitats de mobilitat i accessibilitat, de manera que afavoreixi la protecció de l’entorn, impulsi el desenvolupament econòmic i millori la inclusió social, principis bàsics per assolir una mobilitat sostenible.

Aquest equilibri s’ha de traduir en una millora de la Mobilitat de la ciutadania, amb xarxes coherents de vianants i bicicletes, garantint l’accessibilitat als transports públics, pacificant el trànsit, fomentant els mitjans de transport més sostenibles i aconseguint un increment de la seguretat viària i, per tant, un descens de la sinistralitat, a més d’una disminució de la contaminació, tant ambiental com acústica, derivada del trànsit.

El PMUS, ha acabat de redactar la fase de diagnosi i ara encara la fase de propostes. És per aquest motiu que s’emplaça la col·laboració ciutadana, per tal que aporti les seves propostes en matèria de mobilitat. Aquestes seran recollides i analitzades per l’equip redactor del PMUS i podran ser incloses en el document de propostes sempre que estiguin alineades amb els objectius d’aquest.

Per aquest motiu se celebrarà un nou Espai de Ciutadania, el pròxim dimarts 24 de gener a les 19.30 h al Cercle Artístic. Es tracta d’una jornada de participació ciutadana que constarà de dues parts: durant la primera, l’equip redactor del PMUS presentarà, de manera concisa, els resultats de la diagnosi del PMUS i, en una segona part, la ciutadania prendrà la paraula i podrà aportar les seves propostes, reclamacions o el que cregui convenient.

En aquest sentit, també es preveu habilitar una bústia de suggeriments per fomentar la participació ciutadana de manera que es puguin aportar suggeriments relacionats amb el PMUS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.