Menorca Talaiòtica - Unesco

La Comissió Europea diu a Espanya que la pròrroga de l’excepció ibèrica no pot anar més enllà de desembre de 2023 El govern espanyol havia plantejat allargar la mesura almenys fins a finals de 2024

ACN/Madrid – La Comissió Europea ha traslladat a Espanya que la pròrroga de l’excepció ibèrica no pot anar més enllà de desembre de 2023. Fonts del Ministeri de Transició Ecològica han explicat que Brussel·les els ha respost que mentre la Unió Europea no allargui el marc temporal d’ajudes per Ucraïna, la pròrroga de la mesura que afecta Espanya i Portugal s’hauria de limitar al període vigent d’aquestes, que és fins a finals d’aquest any. El govern espanyol havia plantejat a Brussel·les allargar la mesura almenys fins a finals de 2024 a l’espera que es reformi el mercat elèctric europeu. Les mateixes fonts puntualitzen que els tècnics de la Comissió Europea encara no han donat llum verda a la pròrroga.

“És un procés obert en el qual es continua treballant en l’àmbit tècnic”, expliquen. Tot això és el que va dir la comissària europea de la Competència, Margrethe Vestager, a la vicepresidenta tercera de l’executiu espanyol, Teresa Ribera, en una reunió que van mantenir el passat dimecres.

Des del Ministeri de Transició Ecològica veuen dues possibilitats, que el marc temporal d’ajudes s’ampliï i, per tant, es pugui ampliar també una eventual extensió de l’excepció ibèrica o que durant el semestre que ve, quan Espanya tindrà la presidència, s’assoleixi aquesta reforma estructural del mercat elèctric la qual cosa faria innecessària la pròrroga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.