L’EMA flexibilitza diverses mesures reguladores per front a l’escassetat d’antibiòtics que pateix la Unió Europea L'agència aixeca les restriccions en alguns productes no autoritzats i suavitza certes normes en l'etiquetatge

 Albert Cadanet/Brussel·les – L’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès) ha acordat flexibilitzar diverses mesures reguladores per fer front a l’escassetat d’antibiòtics que pateix la Unió Europea. En un comunicat publicat aquest divendres, l’EMA detalla que ha aixecat les restriccions “de forma excepcional” en productes fins ara no autoritzats i que ha suavitzat certes normes referents a l’etiquetatge d’alguns fàrmacs. Alhora, també dona suport a mesures com la dispensació de dosis unitària. L’agència justifica aquesta decisió per respondre a la manca de medicaments actual, un fet que respon a un increment en el nombre d’infeccions respiratòries i que s’ha vist agreujat la guerra d’Ucraïna, la crisi energètica i la pujada de preus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca