L’obra més internacional de Juan Mayorga, “Himmelweg”, es representa a l’homenatge de les institucions de Menorca a les víctimes menorquines als camps d’extermini nazis Dia 27 de gener, la companyia Escenalia duu l’adaptació escènica a l’Auditori de Ferreries. Prèviament, l’escriptora i professora Carme Martí oferirà la conferència “Neus Català: la lluita per la memòria”

El 27 de gener de 2017 es va celebrar, per acord entre el Departament de Cultura del Consell Insular i els vuit batles i batlesses de Menorca, el primer homenatge de les institucions menorquines a les víctimes de l’illa als camps d’extermini nazis, amb un acte celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Maó.
La institució insular i els ajuntaments mantenen des de llavors un memorial que ha anat evolucionant amb el format d’obra de teatre i conferència. Un tàndem escènic que funciona i que enguany s’inicia, a les 20 hores, amb els parlaments institucionals a càrrec del Vicepresident i Conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, i de la batlessa de Ferreries, Joana Febrer.

L’esdeveniment organitzat pel Servei de Cultura seguirà amb la conferència “Neus Català: la lluita per la memòria”, a càrrec de l’escriptora i professora Carme Martí (Montblanc, 1972). Martí ha dedicat gran part de la seva obra a la recuperació de la memòria històrica. Llicenciada en filologia catalana, ha treballat de docent de català per al Consorci per a la Normalització Lingüística, i de gestora cultural. Actualment, és professora de secundària i directora artística de la companyia Quatre Gotes. En l’àmbit de la no-ficció, és autora “d’Història d’una cuinera. Memòria de Maria Badia” i coautora de ”Cròniques rurals”. Ha escrit les novel·les ”Un cel de plom. la vida de Neus Català” i ”El camí de les Aigües”. ”Els núvols” és la seva tercera novel·la.

Una volta hagi finalitzat la conferència, la companyia Escenalia és l’encarregada de donar vida a l’adaptació de l’obra “Himmelweg, camino del cielo” del prestigiós dramaturg Juan Mayorga (Madrid, 1965). Sota la direcció d’Antonio Fernández, “Himmelweg” és una de les obres de Mayorga, Premi Princesa d’Astúries de les Lletres 2022, més representada i la seva creació més internacional, ja que en ella aborda, amb una mirada polièdrica, una història de mentides i horror en el marc de l’Holocaust jueu durant la Segona Guerra Mundial.

L’esdeveniment és gratuït i les entrades es poden reservar a la pàgina web de l’Auditori de Ferreries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca