Menorca Talaiòtica - Unesco

Medi Ambient subvenciona 21 projectes d’economia circular a través dels fons europeus

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, han visitat, aquest dijous, les obres de la planta de metanització del Consell de Mallorca, un dels projectes finançats a través de les subvencions de fons europeus Next Generation EU amb 6.710.850,9 euros.

Aquest és un dels 21 projectes seleccionats en la convocatòria per al suport a la implementació de la normativa de residus i el foment de l’economia circular a les Illes Balears, de la qual s’han adjudicat 15,4 milions d’euros. Cal recordar que aquesta convocatòria es va fer seguint criteris territorials perquè cada illa tengués una dotació justa de fons.

En la planta de metanització es produeix biogàs a partir de la fermentació de la fracció orgànica procedent de la recollida selectiva als municipis i productors específics, mitjançant el qual es genera energia 100 % renovable, i també material que posteriorment es converteix en compost.

Mir ha destacat la importància dels projectes impulsats, «peces clau en el canvi de model de gestió de residus per avançar en el compliment dels objectius de la Llei de residus i seguir convertint els residus en recursos».

Per illes, a Mallorca s’han subvencionat dotze projectes per valor de 11.873.497,24 euros; cinc a Menorca amb un pressupost d’1.782.071,55 euros, mentre que a Eivissa els tres projectes reben un total d’1.609.364,02 €. En el cas de Formentera, el projecte tendrà una subvenció de 214.785 euros. Els eixos de les actuacions subvencionables són:

– Implantació de noves recollides separades de bioresidus, i millora de les existents

– Construcció d’instal·lacions específiques per al tractament dels bioresidus recollits separadament

– Construcció de noves instal·lacions de preparació per la reutilització i reciclatge d’altres fluxos de residus recollits separadament

– Inversions relatives a instal·lacions de recollida (com deixalleries), triatge i classificació de residus i millora de les plantes de tractament mecànic-biològic existents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.