Antoni Roca guanya el 10è Premi Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana amb l’obra ‘Viena, 1912’ El premi s’ha anunciat durant el actes d’inauguració del Tiana Negra 2023

ACN/Barcelona – L’escriptor mallorquí Antoni Roca ha guanyat el Premi Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana en la seva desena edició per l’obra ‘Viena 1912’, una novel·la policíaca de caire històric, ambientada l’any 1912 a la capital austríaca. L’obra està protagonitzada per Efraim Zimmermann, un periodista que, amb l’ajut de la brigada criminal, mira de resoldre una sèrie d’homicidis en una urbs a les portes de patir l’esclat de la Primera Guerra Mundial. “El text manté un eficaç pols amb el misteri i el suspens i, tot i el seu tall clàssic, resulta fresc i innovador”, han assenyalat en un comunicat. El premi s’ha anunciat aquest divendres durant el actes d’inauguració del Tiana Negra 2023.

El jurat del premi format per Àlex Martín, Anna Maria Villalonga i Lluís Llort han decidit premiar l’obra d’Antoni Roca per sobre de la resta d’originals presentats al premi, precisament per la seva “originalitat i qualitat”. Enguany el premi ha rebut 37 originals i la qualitat d’aquests ha estat bona.

Antoni Roca va néixer a Palma (Mallorca) el 1956. Va estudiar magisteri i va donar classes de llengua catalana i literatura a secundària durant gran part de la seva vida. Col·laborador habitual de les revistes ‘Felanitx’ i ‘Pòrtula’, l’any 1985 va rebre el premi de periodisme de l’associació Premsa Forana de Mallorca. És coautor de les novel·les per a infants i joves ‘Sara en el Món Conegut’ (1994) i ‘Jambo, Kumi’ (1996); i per a adults, ‘30 dies, una vida’ (1999) i ‘Territori amortitzat’ (2001). Amb ‘Fotografia en blanc i negre’, la seva primera novel·la en solitari, ha guanyat el XXII Premi 25 d’abril de narrativa de la Vila de Benissa 2003.

Nova edició

El festival literari Tiana Negra, al Maresme, comença en una edició on destaquen el protagonisme del còmic policíac, la fusió de gèneres i l’atracció de nous lectors joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.