L’Acadèmia del Cinemà Català anuncia que els premis Gaudí d’aquest diumenge seran en “homenatge” a Villaronga: “Serà una gala molt trista” Judith Colell reivindica la seva figura com un "geni" del cinema amb "un talent immens"

ACN/Barcelona – La presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, anuncia que els premis Gaudí d’aquest diumenge seran en “homenatge” al director de cinema Agustí Villaronga, que ha mort aquesta matinada als 69 anys. El també guionista es va donar a conèixer popularment amb l’adaptació homònima de la novel·la d’Emili Teixidor ‘Pa negre’, pel·lícula per la qual va recollir reconeixements al Festival de Sant Sebastià, als Goya i als Gaudí. En declaracions a Catalunya Ràdio, Colell ha admès que serà “una gala molt trista”, però també “molt especial”: “En record d’un dels més grans nostres”. La també directora de cinema ha reivindica Villaronga com un “geni” del cinema amb “un talent immens”.

“Hem tingut una de les grans figures del cinema europeu entre nosaltres”, ha assegurat Colell, que el trobarà a falta “com a cineasta, com a referent i com a amic”.

Segons la presidenta de l’Acadèmia, ara mateix l’organització està treballant per poder incloure l’homenatge de Villaronga a la gala dels premis Gaudí que se celebra aquesta nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.