Setmanari El Iris del 16 de gener de 1948

Tres Tocs als anys 50 a la plaça d’Alfons III

El Setmanari El Iris del 16 de gener de 1948 es parlava de la festivitat de Sant Antoni Abat tant a l’editorial com a la notícia que obria la portada posant de manifest la reconquesta de l’illa per part del rei Alfons III. La processó dels Tres Tocs i el mercat de taronges, dàtils i garballons a la plaça de Sant Antoni o de l’Hospital, on s’hi celebrava també el concert de música per part de la banda de Ciutadella. Miquel Alcover i Castañer, nascut a Ciutadella, era nomenat Vicari General de la Diòcesis de Mallorca. També a la portada es publicava part del missatge emès pel Bisbe de Tortosa, el ciutadellenc Manuel Moll Salord. Tancava els temes de la primera plana l’anunci de l’acte acadèmic per a commemorar el 8 de febrer.

A la secció de notícies “Pantalla Ciutadana” es parlava de les noves 4 faroles que s’havien instal·lat a la zona central de la Plaça des Pins, on s’anunciava també la instal·lació de 8 més, com també una altra a la Placeta d’Artrutx, similar a la que hi havia a la Plaça de l’Hospital.

Celebrava les noces d’or sacerdotals a l’església de la Mare de Déu del Carme, el reverend Antoni Monjo Seguí.

La companyia de teatre “Sant Joan Bosco” preparava la posada en escena de l’obra “El hombre de las dos caras”, drama que havien d’interpretar, entre altres, Carlos Mascaró, Andreu Galmés, Agustí Liz, Antoni Pons i Bernat Camps.

El 7 de gener professava els seus vots la nova germana clarissa, Isabel Pons Coll, que ho feia com a Isabel Estimada del Sagrat Cor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca