Diumenge 29, excursió per ajudar a l’Albufera des Grau

Aquest pròxim diumenge s’organitza una excursió per donar a conèixer la problemàtica de manca d’aigua dolça que està afectant una de les principals zones naturals de Menorca, l’Albufera des Grau. La trobada és a les 10 h a l’aparcament de la platja des Grau i no cal apuntar-se prèviament.

A l’Albufera s’hi ha fet molta feina per salvar-la. En els anys setanta i vuitanta, les mobilitzacions ciutadanes van aconseguir frenar la urbanització. Amb sembrades populars es va recuperar la zona dunar que s’havia afectat per brutals extraccions d’arena.

Després es va declarar Parc Natural i nucli de la Reserva de Biosfera. Però, com està passant a la resta de Menorca, la manca de control en les extraccions d’aigua dolça està passant factura a aquest espai tan estimat, i les poblacions d’ocells aquàtics han baixat en més d’un 90 % en 40 anys.

Per conèixer la història d’aquest espai, entendre els reptes que tenim al davant i plantejar solucions, s’organitza aquesta excursió col·lectiva. Es farà un itinerari amb diferents explicacions i es llegirà un manifest.

Passeu la veu a les vostres amistats i mirau de compartir vehicle.

Vegeu aquí el vídeo commemoratiu dels 45 anys del GOB a Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.