L’Ajuntament invertirà 199.000 euros a millorar el ferm del Camí des Horts de Cala en Porter

L’Ajuntament d’Alaior durà a terme el projecte de millora i reforç del ferm del Camí des Horts de Cala en Porter, una demana de fa uns anys dels veïns i veïnes de la zona.

Es tracta d’un camí d’uns 2km aproximadament, tot asfaltat, però es troba actualment molt deteriorat, tot i haver-hi fet l’Ajuntament múltiples reparacions.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha dit que «els veïns d’aquell camí fa temps que sol·licitaven una actuació més exhaustiva en aquest camí, i ja tenim per fi el projecte per donar resposta a aquesta demanda».

Les obres consistiran, en primer lloc, en la neteja i desbrossament de tot el camí en tot el seu recorregut i els dos costats, inclosa la retirada de tota mena de materials, restes vegetal i terres dels laterals.

Després es realitzarà el reblert dels buits del ferm actual amb aglomerat i finalment es col·locarà la nova capa de pavimentat.

Actualment, el projecte es troba en fase d’aprovació, i està previst que durant l’estiu es tregui a licitació per començar a final d’any. El termini d’execució s’estima en un període total de 60 dies.

El pressupost de les obres s’estima en 199.666 euros.

Des de l’Ajuntament d’Alaior es duu a terme una tasca important de desbrossament i millora del ferm dels diferents camins que es troben al municipi.

Recentment, s’ha asfaltat del Camí Vell del Toro i fa uns anys el de s’Oblegai, a banda de totes les tasques de millores del ferm d’altres camins a través de la tècnica de terraplenar (bacheado).

Pel que fa a desbrossament es desbrossen més de 25 camins a l’any, una o dues vegades, dependent de les necessitats.

Ara, gràcies a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que donà la raó a l’Ajuntament d’Alaior, obligant el Consell Insular a assumir la titularitat de la carretera de Son Bou, Camí de Torralba (carretera de Cala en Porter), Camí d’En Kane i el Camí de Binifabini (carretera d’Alaior direcció a s’Arenal d’en Castell), l’Ajuntament podrà dedicar els diners que emprava per mantenir aquestes carreteres a altres necessitats derivades del manteniment de la xarxa local de camins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.