Més d’una desena d’entitats i AODL a la Xarxa de Serveis Públics Empresarials de Menorca per coordinar els serveis referents a l’emprenedoria

Més d’una desena de representants d’entitats i Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) de Menorca s’han reunit aquest dijous a la Xarxa de Serveis Públics Empresarials (XSPE) amb l’objectiu de coordinar i impulsar els serveis referents a l’emprenedoria de l’illa. Aquesta trobada, a l’Espai Menorca de Maó, és una iniciativa de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB). La reunió ha comptat amb la presència de la Directora Insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local del Consell de Menorca, Nati Benejam, així com amb la directora insular del SOIB Miriam Cuerva, i el cap de servei d’Informació i Talent Empresarial de l’IDI, Pere Jiménez.

Durant la reunió, algunes de les entitats han presentat novetats en matèria de suport empresarial i s’ha donat la benvinguda a la Cambra de Comerç de Menorca, que s’incorpora a la Xarxa. A més, s’han dut a terme activitats i grups de treball entre tots els agents assistents. La Xarxa de Serveis Públics Empresarials està formada per un conjunt d’entitats públiques de l’àmbit local, insular, autonòmic i estatal, que es reuneixen de manera periòdica per coordinar actuacions i actualitzar informació sobre nous serveis i activitats dirigides a persones emprenedores. En aquesta xarxa també hi col·laboren corporacions, associacions i fundacions que ofereixen serveis gratuïts per a la creació de projectes empresarials. L’IDI s’encarrega d’organitzar les convocatòries de la Xarxa, d’estructurar i posar a l’abast la informació adient per tal de facilitar els recursos públics a les iniciatives empresarials.

Una de les novetats de la primera reunió de la XSPE de 2023 és que s’organitza per illes amb l’objectiu que les entitats que treballen en un mateix territori es coneguin i puguin crear sinergies en matèria de creació d’empresa. En el cas de Menorca, les entitats que hi han participat són el Consell Insular de Menorca, els ajuntaments de Maó, Ciutadella, Ferreries, Es Castell i Sant Lluís, PIME Menorca, Cambra de Comerç de Menorca, ISBA, CAEB, IDI i SOIB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca