Reordenar la mobilitat, sense perjudicats

Que s’ha de reordenar la mobilitat a Ciutadella és un tema clar i a la vegada urgent, però s’ha de fer pensant amb les necessitats dels residents, i de manera especial aquells amb que habiten al nucli antic, aquells que resideixen al carrers per a vianants, que han de tenir garantit el pas en vehicle fins als seus domicilis, per accions de càrrega i descarrega a qualsevol hora del dia, no en horari comercial, i per altra banda tenir borses o zones d’aparcament properes, perquè no potser que a un resident al carrer de Ses Voltes o des Seminari, se li digui que pot anar a aparcar a Dalt Sa Quintana o al costa del col·legi Monte Toro.

S’ha de fomentar la mobilitat a peu, velo i vehicles elèctrics, però amb seny i mesura, de manera progressiva, amb la creació de zones ACIRE i pensar més amb el resident que amb el comerciant, perquè desgraciadament a Ciutadella es fan moltes coses pensant més amb les activitats econòmiques que amb el benestar i descans dels vesins.

Canviar el sentit del Camí de Maó és una bona iniciativa, com podran llegir avui a aquestes pàgines, perquè ajudaria a alleugerar el tràfic que pateix la Contramurada amb les retencions i desaturar la plaça des Born.

Crear aparcaments al perímetre del nucli urbà és una solució que hem posat moltes vegades damunt la nostra taula, i prohibir l’accés dels vehicles de lloguer al centre urbà de Ciutadella, açò sí amb un bon servei d’autocar des dels aparcaments al centre, a la plaça des Pins amb la Contramurada, on hi ha el lloc reservat per als autocars, tot seguint l’exemple de moltes ciutats turístiques que tenen limitat l’accés al centre urbà només per als residents. De ben segur que la saturació del Born i Contramurada desapareixeria, i els residents no es veurien perjudicats amb la manca d’aparcaments, que de cada vegada n’hi ha manco, uns 300 menys que fa 10 anys enrere i, açò es ben nota.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca