Balears comptarà amb 34,2 milions per a continuar desenvolupant plans de sostenibilitat turística

Balears comptarà amb 34,2 milions d’euros, dels 478 milions de fons de recuperació Next Generation EU dedicats al programa de Plans Territorials de Sostenibilitat Turística en Destins (PTSTD), tal com s’ha acordat aquest divendres en la Conferència Sectorial Extraordinària de Turisme que ha tingut lloc a Madrid i en la qual ha participat de manera telemàtica el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, acompanyat per la directora general de Turisme, Isabel Vidal.

Aquesta quantitat es correspon amb l’anualitat de 2023 del Pla Territorial, que abasta de 2021 a 2023 i que en total està dotat amb 133 milions d’euros. Al desembre de 2021 van arribar els primers 47,7 milions, el mes passat es va donar el vistiplau a l’arribada de 51,9 milions d’euros més i ara, en aquesta nova edició especial dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, s’ha acordat aquesta nova partida de 34,2 milions d’euros per a les Illes Balears, completant la quantia total prevista.

A més, cal destacar que les Illes Balears rebran en total en aquest període altres 100 milions d’euros dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, més altres 12,7 milions per a Eficiència Energètica, per la qual cosa la quantia total de fons europeus que arribaran per al sector turístic de les Illes supera ja els 245 milions d’euros en total.

A la finalització de la reunió, Negueruela ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de l’arribada d’aquests fons, que “suposaran una inversió de 34,2 milions d’euros i que serviran per a impulsar el procés de transformació del nostre destí permetent als nostres destins incorporar de manera efectiva la sostenibilitat i la digitalització en la gestió dels recursos, infraestructures i productes turístics, la qual cosa al seu torn facilitarà l’evolució del model turístic de les Illes Balears cap a un model circular”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca