Actes 8 Març

Ederra Reserva 2016 Elaborat per Bodegas Bilbaínas, 100% Ull de Llebre

Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un vi negre històric de la DOQ Rioja. Es tracta del Ederra Reserva 2016, elaborat per Bodegas Bilbaínas, 100% Ull de Llebre. L’Ederra va ser el vi que consumia a diari el rei Alfons XIII, pel que Bodegas Bilbaínas va ser proveïdor de la Casa Reial a 1925.

Nota de tast

Aspecte: Atractiu color groc robí intens.

Nas: Aromes varietals de fruites negres i regalesia. El seu pas per fusta li dóna notes especiades, vainilles i records torrats.

Boca:  Els seus tanins delicats fan que el pas per boca sigui suau i agradable. Un vi redó, elegant i encisador.

Maridatge

Garró de porc al forn. Molí des Comte Asador. Foto: Bep Al·lès©

Carns vermelles i blanques, rostits, aus, embotits i formatges vells.

Mitjana de vedella de Menorca al restaurant Es Molí des Racó, Es Mercadal. Foto: Bep Al·lès©

És el vi ideal per acompanyar la vedella vermella de Menorca en qualsevol de les seves elaboracions: mitjana, entrecot, filet, tàrtar, carpaccio, tataki o hamburguesa, entre altres.

Tià de conill amb cebes. Foto: Bep Al·lès©

També maridarà a  la perfecció amb la carn de conill, tant a la brasa, com elaboracions de cocció lenta com el conill amb cebes, o bé plats de la nostra cuina com el conill amb salsa d’ametlles.

Porcella al forn. Grill Es Caliu. Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Acompanya a taula els rostits com la porcella, l’anyell o fins un bacallà al forn gratinat amb all i oli, com també unes costelles de porc a la menorquina.

Pollastre de Granges Caules al forn. Foto: Bep Al·lès©

Pollastre al forn, guàtleres torrades, perdius amb col, tords a la mossosna o cegues dins un coc.

Sobrassada de Can Lao, Es Mercadal. Foto: Bep Al·lès©

Li van els embotits, des de una bona sobrassada a un pernil ibèric, de la mateixa manera que és ideal per acompanyar un formatge vell de Bini Atzem.

La guanyadora del sorteig ha estat Maria Jesús Llevadot, subscriptora, que a més del vi ha rebut, també, un bòtil d’oli d’oliva ecològic extra verge de Morvedra.

Si voleu saber més d’aquest Rioja Reserva, tradicional i expressiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.