Díaz celebra l’acord amb sindicats per incrementar l’SMI i reivindica que s’ha incrementat un 47% des de 2018 La vicepresidenta segona confia a arribar a un acord en el si de l'executiu per reformar la llei del 'només sí és sí'

ACN/Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha celebrat l’acord amb sindicats per incrementar el salari mínim interprofessional (SMI) fins als 1.080 euros al mes aquest 2023. En declaracions als passadissos del Senat, Díaz s’ha mostrat “molt contenta pels treballadors” de l’estat espanyol i ha reivindicat que s’ha incrementat 344 euros des de 2018, un 47%. La vicepresidenta segona ha insistit que és un acord “importantíssim” que permet complir amb el compromís que l’SMI representi el 60% del salari mitjà de l’estat espanyol. A més, Díaz ha afirmat que el salari mínim és l’eina “més eficaç” contra la pobresa salarial i la “millor” per a la igualtat retributiva, que s’ha reduït un 3,7% gràcies a l’SMI.

Sobre la reforma de la llei del ‘només sí és sí’, Díaz ha confiat a arribar a un acord en el si de l’executiu que “preservi el consentiment” i ha dit que s’hi està treballant. “Sempre cuidaré la coalició”, ha dit. La vicepresidenta ha mostrat “reconeixement” cap a la feina del Ministeri d’Igualtat i la seva titular, Irene Montero, i ha afirmat que és una “molt bona” llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca