L’economia de l’eurozona es torna a alentir durant el quart trimestre de 2022 en registrar un creixement del 0,1% La taxa és dues dècimes inferior a la del tercer trimestre i la més baixa des de principis de 2021

 Albert Cadanet/Brussel·les – L’economia de l’eurozona torna a alentir el seu ritme de creixement per segon trimestre consecutiu. Segons les dades provisionals publicades aquest dimarts per l’Eurostat, el PIB al conjunt de la zona euro durant el quart trimestre de 2022 va incrementar-se un 0,1% respecte al trimestre anterior. La taxa és dues dècimes inferior a la que es va registrar entre el segon i el tercer trimestre (+0,3%) i la més baixa des de principis de 2021, quan l’economia encara es veia afectada per les restriccions per fer front a la crisi de la covid-19. A Espanya, el PIB va augmentar un 0,2% al quart trimestre, per sobre la mitjana de l’eurozona i en línia amb la variació anotada el trimestre anterior.

En el cas del conjunt de la Unió Europea la situació és similar. Durant els darrers tres mesos de 2022, el PIB no va registrar cap variació en termes interanuals (0%). La taxa és tres dècimes inferior a la del tercer trimestre -quan l’economia va créixer un 0,3%- i la més baixa des de finals de 2020.

Per altra banda, l’economia de l’eurozona va registrar una millora de l’1,9% en termes interanuals, mentre que a la Unió Europea va ser de l’1,8%. En aquest cas, un cop més, el creixement espanyol (+2,7%) se situa per sobre la mitjana europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca