El Consell Infantil de Ciutadella participa en la I Trobada Balear de Consells de Participació Infantil i Juvenil Es va celebrar a Santa Eulària des Riu, Eivissa, els dies 28 i 29 de gener.

El cap de setmana passat es va celebrar a Eivissa la I Trobada Balear de Consells de Participació Infantil i Juvenil. Fins allà es van desplaçar dues conselleres i un conseller, acompanyats d’un tècnic de l’equip de dinamització, del Consell Infantil de Ciutadella.

Aquesta trobada, que compta amb el suport d’UNICEF Comitè Balears, vol ser un espai d’acostament entre els nens, nenes i adolescents que formen part d’òrgans de participació en diferents llocs de la comunitat autònoma.

L’objectiu de la trobada era reunir-se, compartir, intercanviar experiències, participar i posar en comú les qüestions que més els preocupen. I, posteriorment, a partir de les seves reflexions, elaborar un manifest conjunt que es presentarà als organismes adients perquè les seves veus siguin escoltades.

En total hi van assistir dotze òrgans de participació, de les quatre illes, i una setantena d’infants i adolescents d’entre vuit i disset anys. Tots ells van tractar la temàtica d’aquesta trobada: “Salut mental a la infància, l’assetjament entre iguals i participació infantil i juvenil a la ciutat”.

Altres propòsits d’aquest intercanvi van ser:

  • Facilitar l’exercici del dret d’infants i adolescents a participar en tot el que els afecti.
  • Promoure i potenciar les estructures de participació infantil dins de l’àmbit autonòmic, fent valdre el seu dret a ser escoltats i tinguts en compte.
  • Ensenyar noves eines per gestionar la participació i nous instruments per continuar treballant a favor dels infants i joves.
  • Aprofitar l’avinentesa d’aquest esdeveniment per potenciar l’apropament dels nostres municipis i enfortir lligams per fer comunitat.

Diumenge capvespre es va donar per conclosa la jornada amb un acte públic en què es va poder presentar la feina de cada grup participant.

Cada municipi ha assumit les despeses corresponents als viatges i desplaçaments necessaris, així com la corresponent pòlissa d’assegurança. L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu es va fer càrrec de les despeses d’allotjament i manutenció dels convidats, així com de l’organització de tot l’esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca