Sense parquímetres a l’hivern

L’informe de mobilitat encarregat per l’equip de govern de l’Ajuntament de Ciutadella, fet per una empresa de fora de l’illa, no contempla de cap manera la realitat dels residents del nucli antic i de cap manera té en compte les necessitats que tenim els que vivim al centre de Ciutadella, com tampoc dels que habitem aquí tot l’any.

Es pot proposar que la zona blava estigui vigent els diumenges i festius en temporada alta, els mesos d’estiu, però per altra banda s’ha de compensar als residents en temporada baixa i, la manera més efectiva és llevant la zona blava, els parquímetres, a l’hivern, bé sigui tot el dia, o bé que sols estiguin vigents de 9,30 a 14,00 h. Serà d’aquesta manera com es podrà compensar als que aquí residim i aquí pagam els nostres impostos.  Perquè no pot ser que els que aquí tributam siguem sempre els principals perjudicats en aquests tipus de polítiques fetes damunt papers i per gent que no pateix/viu al nucli antic o s’ha de desplaçar fins al centre de Ciutadella, al centre de la ciutat on resideix.

Tampoc veim amb bons ulls la proposta d’eliminar la zona verda, sinó tot el contrari. La zona verda s’ha d’augmentar amb més places i a la vegada amb horari complert cada dia de la setmana, que per açò és una zona d’aparcament destinada als residents, a aquells que viuen a carrers peatonals que no poden aparcar davant ca seva i a més a més amb un control d’accés limitat que no es dóna a cap altre lloc.

Ciutadella ha de crear una zona ACIRE al nucli antic, una zona on els residents puguin entrar i sortir segons les seves necessitats i no condicionada als horaris del comerç, sense voler dir que els comerciants hagin imposat els horaris, que en tenen tot el dret a tenir unes hores per a les seves necessitats de càrrega i descàrrega de mercaderies.

Es parla molt de convivència, de conciliació, d’equilibri entre l’activitat comercial i la residencial… idò menys paraules i més fets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca