Intramurs, Monestir de Poblet 2021 Amb un cupatge de Chardonnay, Sauvignon blanc i Macabeu

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un blanc jove elaborat als cellers del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, que exemplifica la tradició de produir vins als monestirs cistercencs. Es tracta del Intramurs, Monestir de Poblet 2021.

Estam davant un vi blanc molt interessant, amb un cupatge de Chardonnay, Sauvignon blanc i Macabeu. Pertany a la DO Conca del Barberà.

TAST

Vista: Groc palla, net i brillant amb reflexes verdosos

Nas:  Aromes a fruita blanca i tropical com la pinya i cítrics com l’aranja amb tocs florals, molt personals i herbacis

Boca:  Lleuger i untuós, deixa sensacions cítriques combinades amb regustos florals. Bona acidesa. Final llarg.

MARIDATGE

Marmitako de tonyina pescada a Menorca. Alcaufar Vell. Foto: Bep Al·lès©

Sopes, amanides, peix blanc, aperitius, arrossos, peix blau, plats especiats, fumats i verdures.

Caldera de llagosta. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Marida a la perfecció amb una crema de rap i gambes, caldera de llagosta o d’escamarlans, sopa de peix i marisc, sopa de pasta amb musclos de roca o amb una panadera de bacallà.

Ensalada de salmó marinat al restaurant Nura Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Acompanya bé ensalades com la de brots tendres amb meló i formatge de cabra, una amanida d’endívia amb magrana i cítrics, o una ensalada de pasta amb marisc.

Bacallà a la Donosti. Onofre Vins i Viandes, Barcelona. Foto: Bep Al·lès©

Orades i llobarros a la graella o al forn, anfós en diferents coccions, bacallà a la llauna o a la Donosti, pagre a la menorquina o una mòllera de roca fregida.

Calamars a la romana. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Calamars a la romana, a la planxa o amb cebes, sípia amb salsa o amb pilotes, seitons arrebossats, ortigues de mar fregides, raoles d’endívia i bacallà, graellada de verdures amb romesco.

Ceviche a Ses Voltes Espai Gastronòmic. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé els plats de cuina especiada com el pollastre al curri, els ceviches, tacos de peix, ramen, nasi goreng, o també els fumats com el salmó o bacallà a les costelles de Sajonia amb xucrut.

Si voleu saber més o comprar aquest Intramurs de Poblet, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, del que també us recomanam la seva versió en blanc. També podeu visitar la seva botiga on line.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.