Allés i Martínez deixen la victòria de la Trail dels Fars a Menorca Els dos corredors signen un duel amb domini absolut i s'alcen amb el triomf en un diumenge amb molt de vent

La tercera edició de la lliga Illa dels Trails ja és tota una realitat. La Trail dels Fars va obrir aquest diumenge el curs esportiu a Menorca amb una impressionant carrera marcada pel vent del nord. Quatre de les sis victòries van quedar a Menorca, destacant els triomfs de Mari Allés i d’Albert Martínez en la distància regna de 46KM. L’esdeveniment compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L’impressionant far de Cavalleria va acollir la primera de les sortides amb una bona dosi de tramuntana. Més de 120 valents van prendre part en la ruta de 46KM que uneix el lloc amb la piscina municipal de Ciutadella. Des del principi tant Albert Martínez com Mari Allés van marcar un ritme trepidant prenent la davantera, sense arribar a enlairar-se en els trams inicials. En homes, Sergi López, Pau Benejam i Rubén Bobillo van acompanyar inicialment a Martínez en la pole de la carrera, mentre que en dones l’interès del duel el van focalitzar la local Mari Allés i la mallorquina Bel Durán.

Bonica lluita en la carrera que es va trencar en el tram de Ets Alocs. Allés veia buidat el camí cap al triomf després de l’abandó per lesió de Durán, i aquesta situació la van aprofitar Joana Mercadal i Aida Lora per a signar un podi amb uns registres de 5:03:01 i 5:18:40, respectivament, pels 4:39:28 de la incontestable Mari Allès.

Amb el pas dels quilòmetres, Martínez va obrir bretxa en el seu duel i va veure com els aspirants anaven cedint en la lluita entre ells. El jove Enric Mir va sorprendre remuntant fins a la segona posició (3:48:31) i emportant-se la plata per davant d’un gran Rubén Bobillo, que va entrar a un minut (3:49:41). Martínez, per part seva, es va emportar l’or amb 3:44:23.

En els 21 quilòmetres, domini total de la ciutadellenca Lena Moll que va acabar amb 1:50:26 la distància entre La Vall i la piscina. En homes, el català Uri Rocher es va mostrar molt fort per a emportar-se el triomf amb un registre d’1:28:41. El podi masculí el van completar el ciutadellenc Toni Forit (1:31:32) i el català Toni Godoy (1:31:59), mentre que el femení, la local Clara Coll va ser plata (1:55:42) i el tercer lloc va ser per a Núria Femenias i Lidia Moll, qui van entrar juntes en la meta amb 1:59:35.

A les 12 es va donar el tret de sortida als 12 quilòmetres entre el camí de Son Morell i la piscina de Ciutadella. Una prova molt ràpida i disputada on els triomfadors van ser el local Migue Huguet (46:53) i Georgina Campins (58:24). Les plates van ser per als ciutadellencs Belén Vivó (1:01:05) i Tomeu Salord (47:24), mentre que els bronzes van ser per a Cristina García (1:02:10) i el jove Guiem Bagur (48:53).

Els guanyadors van rebre, a més del trofeu, diferents lots de productes de Menorca cedits pel Consell Insular, en els quals hi havia Formatge Maó-Menorca, vins de Sa Cudia, Sa Forana, Binitord i Binifadet, a més d’oli de Pont Modorro, arran de la col·laboració amb el projecte Made in Menorca.

L’acte de lliurament de trofeus va tancar l’esdeveniment i va comptar amb la presència dels regidors de l’Ajuntament de Ciutadella, Damià Moll i Sandra Moll, els directors insulars del Consell Insular, Alex Vidal, Leonor Berja i Pilar Pons Gonyalons, i la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa, i el coorganitzador, Toni Capó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.