Presidents insulars i provincials de tota Espanya impulsen un accés més proper a l’Administració de l’Estat Cristina Gómez, consellera d’Ocupació, Habitatge, i Cooperació Local, ha participat en la Comissió de la FEMP a Ourense

Presidents i presidentes de diputacions provincials, cabildos i consells insulars de tota Espanya s’han reunit aquest dilluns, dia 6, a Ourense, dins el marc de la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La trobada s’ha desenvolupat al Centre Cultural Marcos Valcárcel, exercint d’amfitrió el president de la Diputació d’Ourense, Manuel Baltar, i amb l’assistència de la consellera insular de Menorca Cristina Gómez, en representació del Consell de Menorca.

Un dels temes principals de la reunió ha estat el projecte “L’Administració prop de tu” impulsat per la FEMP i el Ministeri de Política Territorial amb l’objectiu d’establir els termes i condicions generals per a acostar l’Administració a la ciutadania i fer efectiu, d’aquesta manera, el dret d’accés de tots els ciutadans als serveis públics amb independència del seu lloc de residència. En concret es tracta segons explica la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local de Menorca, Cristina Gómez, d’un “procediment de capacitació digital per a poblacions o municipis de menys de 8.000 habitants que a Menorca són Es Castell, Sant Lluís, Es Mercadal, Ferreries i Es Migjorn Gran. A la propera comissió de SILME, el Servei d’Informàtica Local de Menorca, informarem dels detalls d’aquest projecte que millorarà l’accés de la ciutadania als serveis de l’Administració”.

Tanmateix, a la reunió amb 32 presidents provincials i insulars de tot l’Estat s’han tractat altres qüestions com, per una banda, l’accés de les entitats locals als fons de recuperació Next Generation i, per una altra, la despoblació com un problema crític dins de la comissió de repte demogràfic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.