Menorca rebrà 4,7 milions d’euros del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) 2022

El Govern estatal ha aprovat recentment la proposta del Consell Insular presentada a la convocatòria del 2022 del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD), que pretén donar continuïtat a les millores de les urbanitzacions turístiques de Menorca que s’estan duent a terme durant els últims anys.

Menorca, a través d’aquest PSTD, cerca renovar-se per a regenerar les zones urbanístiques, a través de la modernització de les instal·lacions i infraestructures de les urbanitzacions i sectors turístics de l’illa, d’acord amb els nostres valors sostenibles de la nostra declaració de Reserva de Biosfera.
Així, el programa d’actuacions té per finalitat la modernització i transformació integral cap a la sostenibilitat, l’eficiència energètica, la digitalització i la competitivitat de Menorca com a destí turístic.

Les actuacions previstes en aquesta convocatòria formen part del conjunt d’accions que formen part del Pla de Modernització de Zones Turístiques del Consell Insular, elaborat a partir de le necessitats detectades durant la fase diagnosi i que estan consensuades amb els ajuntaments de l’illa.
En concret, per aquesta convocatòria es preveuen les següents iniciatives:

Ciutadella: 

  • Millores per al medi ambient relacionades amb la rehabilitació del sistema de sanejament, pluvials i de subministrament d’aigua, l’eficiència energètica i l’entorn urbà de Cala’n Blanes, Cales Piques, Los Delfines i Torre del Ram.
  • Millores eficiència energètica a Cala Blanca, Son Carrió i Serpentona.
Es Mercadal:
  • Millores per al medi ambient relacionades amb la rehabilitació del sistema de sanejament, pluvials i de subministrament d’aigua,  i l’entorn urbà de Sa Punta, Grossa
Sant Lluís:
  • Millores per al medi ambient, relacionades amb la rehabilitació del sistema de sanejament, pluvials, i de subministrament d’aigua, i l’eficiència energètica de Binissafúller-Roters
A més, es preveuen dues actuacions d’àmbit insular les quals tenen com a finalitat la transformació integral en digitalització de les zones turístiques i residencials de Menorca consistents en cartografia, sensorització i monitoreig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.