Alaior celebra el Carnaval amb 10 activitats per a totes les edats i gustos

José Luis Benejam, batle d’Alaior i Rafel Quintana, regidor de Festes, han presentat aquest dijous el programa de Carnaval que l’Ajuntament ha preparat per celebrar unes dates que, sens dubte, són molt especials al municipi.

El programa compta amb 10 activitats per a tots els gustos i edats, recuperant aquest any la Gran Rua de Carnaval, que torna després de tres anys de no poder-se celebrar per la Covid-19.

«Alaior és sens dubte el municipi on més es viu i es gaudeix el Carnaval, amb nombroses activitats que atrauen residents i visitants. Com sempre, Bernat Figuerola, un dels personatges més il·lustres del municipi serà el protagonista inqüestionable de la celebració. Vull agrair a totes les entitats que han col·laborat amb l’organització d’alguna activitat, ja que gràcies a elles també tenim un programa molt complet», ha dit el batle.

La festa començarà el dijous llarder, dia 16 a les 11 h , amb la volta de disfresses i bujots, on els més petits de les escoles voltaran pel poble i visitaran a Bernat Figuerola a l’Ajuntament.

Després, a les 18 h, amb la batucada Batu-Lo, començarà la recollida d’en Bernat Figuerola de l’Ajuntament per dur-lo cap al poliesportiu, on presidirà la festa infantil. A la mateixa hora també tindrà lloc la bereneta de coca i xocolata i ball al Club de Jubilats.

El divendres 17 se celebrarà el glosat dels darrers dies, organitzat pel Centre d’Estudis Locals d’Alaior- Fòrum 3r mil·lenni, a la Sala d’Activitats Ciutadanes de l’Ajuntament, a les 19 h.

El dissabte 18 tindrà lloc la Gran Rua de Carnaval, a la que ja s’han apuntat més de 150 persones (encara hi queden dos dies per poder fer la sol·licitud per a participar). La sortida serà a les 19 h de la plaça nova, passaran pels carrers Porrassar Nou, Porrassar Vell, Major, sa Plaça, Coll des Palmer, carrer Sant Diego Vell, es Carreró, sa Plaça, carrer des forn, es Banyer, i baixaran fins al poliesportiu.

Aquest any no serà obligatòria l’actuació a sa plaça i al poliesportiu, sinó que el que valorarà més el jurat serà que els participants animin la rua durant tota la desfilada.

«En aquesta edició hem millorat molt els premis, i el primer serà de 1.000 euros i un pernil, el segon de 600 euros i un pernil, i el tercer 400 euros i un pernil. A més, tenim premis a l’originalitat, a la millor posada en escena, a la simpatia i a l’elaboració, tots valorats en 200 euros», ha dit el regidor Rafel Quintana.

A continuació, quan acabi l’entrega de premis, hi haurà animació al poliesportiu, amb opció de quedar-hi a sopar a benefici del Club Bàsquet Jovent.

El mateix dissabte a Cala en porter també hi haurà una mini rua a la urbanització, amb sortida a les 18 h de la plaça Gran, i animació infantil amb DJ Ritmo Menorca.

El dilluns 2 tindrà lloc el sopar de carnaval del Club de Jubilats, a les 21 h, i la Gran Revetlla a Sa Plaça, amb Jukebox Band i Fandango All Stars. Tot, a partir de les 23.30 h.

Finalment, el darrer dimarts de carnaval, 21 de febrer, serà el moment d’acomiadar-se de Bernat Figuerola fins a l’any que ve. La comitiva funerària, acompanyada per la Banda Juvenil d’Alaior i les ploradores desconsolades sortiran de l’Ajuntament a les 19 h i faran una cercavila pel poble, per arribar finalment a la plaça, on els notaris llegiran les seves darreres voluntats.

L’Ajuntament recorda que no està autoritzat tirar cap mena de petards a zones públiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.