El Govern obre una web amb recomanacions sobre com ajudar la zona afectada pel terratrèmol de Turquia Exteriors aconsella fer donatius a les ONG que ja treballen sobre el terreny i no fer enviaments de material

ACN/Barcelona – El Departament d’Exteriors ha posat en marxa una web amb recomanacions per ajudar la zona afectada pe terratrèmol de Turquia, Síria i el Kurdistan. Entre d’altres, aconsella canalitzar l’ajuda a través de les ONG que treballen sobre el terreny amb presència a la zona com a mètode “més eficient” i per assegurar-se que arriba as més necessitats. Segons s’explica en la web, aquestes entitats poden adquirir productes localment i enfortir l’economia dels indrets afectats. Per contra, desaconsella fer col·lectes i enviaments d’aliments, materials genèrics i medicaments perquè potser no responen a les necessitats sobre el terreny i perquè poden causar problemes logístics, econòmics i ambientals.

El Govern ha activat aquesta web després de rebre consultes de particulars sobre com ajudar els habitants dels territoris més afectats pel sisme. Entre d’altres entitats, Exteriors cita Acció contra la Fam, Creu Roja, Ciemen, Metges del món, Oxfam Intermón, Unicef i Save The Children.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.