Actes 8 Març

LÔAC continua ampliant la seva col·lecció amb obres de gran nivell

LÔAC, Alaior Art Contemporani, ha tornat a ampliar la seva reconeguda col·lecció d’art contemporani amb la incorporació de set noves obres d’artistes molt coneguts internacionalment.

Cal recordar que durant l’estiu de 2022 ja va fer una primera ampliació de tretze obres, que augmentaren el nivell del centre notablement.

Una de les incorporacions més destacades, sens dubte, és un gravat del 1956 de Paul Lemagny, en col·laboració de Pablo Picasso, titulat “Retrato de Picasso a los 75 años”, i que compta amb notes i dibuixos del mateix Picasso, sota el retrat.

Dins de la nova obra gràfica hi trobem també un oli de Juan Barjola, ’Mujer en Amarillo’ considerat com un dels pintors espanyols de major rellevància dins la segona meitat del segle XX.

Així mateix, el centre d’art compta a partir d’ara amb una important obra del pintor català Joan Ponç i Bonet, un dels artistes més representatius de l’avantguarda a la postguerra i fundador del conegut grup Dau al Set. Es tracta del quadre ‘Pareja’.

Finalment, les altres obres que ja formen part de la col·lecció de LÔAC són una tècnica mixta de Josep Guinovart, “Habana”, una obra de Feito ‘Sin Título’, una de Manuel Viola titulada ‘Composició’, i una de Modest Cuixart, pintor que també formà part del grup Dau al Set, ‘Arlequín’.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, destaca que «com ja vàrem dir quan es va inaugurar LÔAC, Alaior Art Contemporani, el centre estarà contínuament viu, i hi haurà renovació d’obres, perquè sempre sigui un pol de visites per residents i visitants».

Cal destacar també està en marxa el segon any de visites escolars a LÔAC, per continuar apropant l’art als més petits i joves.

L’Ajuntament posa a disposició dels centres escolars i instituts un programa de visita guiada, gratuïta, adaptada a l’edat del curs que ho visit i un taller d’experimentació artística amb diferents activitats a partir de les obres de diferents artistes que conformen la col·lecció. Per exemple, es treballen els autoretrats o les obres de Miró i Alexander Calder, posant l’atenció també a les tècniques artístiques del gravat, molt arrelat a l’illa, la litografia, l’assemblatge, l’escultura cinètica i la instal·lació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.