El PP denuncia que ningú al Consell vol assumir les responsabilitats per la pèssima gestió de l’abocador de Milà

El conseller candidat del Partit Popular al Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca ha denunciat avui la manca total d’assumpció de responsabilitats per part del govern del Consell a les irregularitats detectades a l’abocador de Milà. “Tots callen davant dels possibles fraus als escorxadors de Maó i Ciutadella, i, en conseqüència, el sector primari. A més, encara esperem que faci pública la confrontació de dades per saber quantes tones d’animals s’han enterrat i quantes s’han cobrat a preu d’incineració”.

No hi ha dubte dels fets provats: s’han enterrat restes animals a l’abocador que s’havien d’haver incinerat. Cal que el Consell i el Consorci analitzin les dades d’entrada de restes dels escorxadors (SANDACHS) i verifiquin si quadren amb els incinerats, comprovant si s’ha pagat per incinerar una cosa que s’ha enterrat.

Els fets són molt greus i, a més, les irregularitats s’han tractat amb una falta total de transparència per part del tripartit del Consell insular de Menorca, la màxima responsable del qual, Susana Mora, una vegada més, s’ha posat de perfil per no molestar els seus socis.

A hores d’ara, encara queda pendent de conèixer: “Què ha passat perquè les restes animals no hagin estat incinerades i hagin acabat a l’abocador sense cap control? Des de quan sap el Consell de Menorca que es produeixen aquestes males pràctiques? Quantes tones d’animals han estat enterrades a l’abocador?”, ha preguntat Vilafranca.

Sorprèn la rapidesa amb què el conseller responsable de Milà, Josep Juaneda, de Més per Menorca vol tancar el cas amb l’informe de la Fiscalia de Menorca que, a priori, no veu delicte mediambiental. Això contrasta amb la poca rapidesa de Juaneda a contestar tots els interrogants que hi ha damunt la taula elaborant els informes complementaris i l’auditoria.

Com es desprèn del decret de la Fiscalia, aquesta no ha entrat a valorar si amb diners públics s’ha pagat per la incineració de restes que han acabat sent enterrades i el responsable de les quals és el Conseller de Més, que a més és el president del Consorci de Residus de Menorca.

Per tot això, Vilafranca ha lamentat que la transparència anunciada fa mesos per Juaneda ha estat un altre engany. “Tenim un equip de govern tripartit que no avança per arribar al fons de la qüestió i en què ningú no vol assumir les responsabilitats d’unes irregularitats comeses a l’abocador insular d’una reserva de la biosfera.

Des del Partit Popular continuarem insistint fins arribar al fons de l’assumpte per conèixer la veritat. S’han gastat enormes sumes de diners públics de tots els ciutadans de Menorca i els menorquins mereixen saber què ha passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.