L’Ajuntament de Ciutadella presenta el Pla d’Equipaments Esportius

La regidora d’Esports, Sandra Moll

Un document ampli i detallat que descriu el mapa actual d’aquests espais d’oci, els contrasta amb les necessitats de la població quant a la pràctica esportiva i, finalment, preveu quins són els següents passos a prendre, estratègicament, per millorar aquesta situació actual. Això ha estat possible gràcies a l’anàlisi, la visita i les auditories que s’han fet dels diferents espais.

També s’analitzen les activitats esportives practicades de forma organitzada a Ciutadella, i les ordena per quantitat de ciutadans que les practiquen. Aquest és el llistat: Fitness, cursos de natació, futbol, tennis i pàdel, bàsquet, vela, voleibol, atletisme, psicomotricitat, gimnàstica, tennis taula, gimnàstica de manteniment, gimnàstica rítmica, bàdminton, ciclisme, tir amb arc, futbol sala, multiesports, columbofília i tir.

Quant als usos, del total de les trenta-set entitats municipals, vint-i-tres (62%) utilitzen espais públics, davant de catorze (38%) que n’utilitzen de privats.

El PEE inclou una auditoria tècnica de l’estat de conservació i neteja de les instal·lacions municipals i escolars. De les primeres, destaca la piscina municipal de Ciutadella, amb un 9,4 de nota. De les instal·lacions escolars, el Col·legi CEIP pintor Torrent ha obtingut la millor nota, amb un 8,3.

També es proposen una sèrie de millores a les instal·lacions municipals, dividies en tres fases. En total, es comptabilitzen 76 actuacions repartides entre la fase I (14 actuacions), la fase II (56 actuacions) i la fase III (6 actuacions). La majoria de les propostes es concentren a les dues primeres fases.

Es tracta, així, d’actuacions prioritàries encaminades a garantir o millorar la qualitat de la pràctica en espais esportius existents, o bé incorporant equipaments de nova construcció. Aquestes millores ajudaran a disminuir els dèficits existents detectats, i estan prioritzades segons l’anàlisi i diagnosi realitzades, i atenent les demandes dels diferents nuclis de població.

Finalment, el PEE fa una valoració econòmica del pla global d’acció, a quinze anys vista, amb una inversió superior als setze milions d’euros (16.237.917,08 €) on destaca un 62% d’aquest quantitat que es destinaria a nova construcció d’equipaments esportius i un 19% de la rehabilitació dels espais ja existents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.