L’Euroregió premia la sèrie documental Inexperts

El projecte audiovisual ELS INEXPERTS ha rebut la primera menció del premi Euroregional per a projectes col·lectius en català que tinguin com a objectiu fomentar actituds positives vers el coneixement o l’ús del català i de l’occità. Es va poder seguir l’estiu passat a través de les xarxes socials i ara es pot recuperar a través de la pàgina web www.elsinexperts.com.

INEXPERTS és un projecte impulsat per FAR Cultural a la seva vessant formativa i orientat a potenciar l’audiovisual jove a Menorca. Segons explica el coordinador des FAR, Cristian P. Coll “a Menorca poder fer un projecte audiovisual amb joves que es formin en cinema o comunicació a Menorca és una utopia feta realitat”. Afegeix, que malauradament si un jove vol dedicar-se a l’audiovisual a Menorca, la majoria de feines es troben a la promoció del turisme i publicitat de marques, deixant de costat la creació audiovisual com la ficció o el documental. També explica que el més habitual seria que les escoles de formació professional fossin els impulsors de la creativitat audiovisual a l’illa i el fet que “a Menorca no hi hagi estudis superiors a l’audiovisual fa molt complicat que sorgeixin aquests tipus de projectes sense el suport institucional”.

Amb 18 capítols que explicaven les inquietuts de sis joves, des d´un raper, una llicenciada en periodisme, passant per un realitzador audiovisual, una músic, un aventurer o una activista. A més de sonar músicas de grups de l’illa com Leonmanso, The Trikinis o Verlaat es va finalitzar la sèrie amb un videoclip d’aquesta darrera banda amb la cançó “Finestres en pont” que segons el director d’Inexperts, Miquel Gomila, “és una cançó que representa molt el nostre sentiment d’estudiar fora de Menorca i que sempre es deixa la finestra a pont per tornar algun dia”. L’equip audiovisual el completaven Arnau Cloquells al muntatge, Iris Medina a la càmera i Clara Pons a la comunicació. Finançat per Es FAR Cultural amb el suport de Consell Insular i Injove Menorca aspira a poder repetir durant el 2023 amb un format renovat i noves històries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.