La Brigada Municipal de Maó estrena noves instal·lacions al carrer de Bajolí L’Ajuntament de Maó fa una passa més per consolidar serveis que estaven en provisionalitat

Aquesta setmana s’ha presentat als mitjans de comunicació la nova nau de la Brigada Municipal de manteniment, que disposa d’oficines, magatzem, sala taller, vestuaris i sala menjador.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Maó aconsegueix donar una solució definitiva a un espai que fins fa poc estava en estat provisional. Convé recordar que l’Ajuntament de Maó va adquirir aquesta nau del carrer Bajolí – antigament, coneguda com a la nau de Madesa – davant la necessitat de donar a aquest departament un nou espai, donat que l’antiga seu de la Brigada, al Quarter de Santiago, es va desallotjar per construir-hi la nova Residència Geriàtrica Assistida.

En els últims quatre anys, el Consistori ha permès consolidar també l’àrea de Serveis Socials, ubicant-la a la Casa de ses Monges; el departament d’Obra Pública al carrer Deià; o la Policia Local a una nova nau a POIMA.

Plaques solars per a l’autoconsum

Les noves dependències de Brigada disposen d’una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum, amb una potència de 40 kW, amb l’objectiu de reduir despesa energètica en dependències municipals.

La infraestructura, que compta amb 2.300 metres de solar i 1.300 metres construïts, acull tant el personal treballador, format per 28 persones, com tot el seu material i vehicles.

El preu amb el qual es va licitar l’obra és d’1 milió euros.

El batle Héctor Pons celebra que aquesta nau hagi permès donar una ubicació definitiva al cos de Brigada: “Aquestes instal·lacions, a més de complir tota la normativa de seguretat, tenen un alt nivell d’eficiència, gràcies a les plaques solars, que permeten abastir la totalitat del consum energètic de les instal·lacions; a més, suposen una millora per al personal treballador quant a condicions laborals. També suposen una millora per a la ciutadania, que ara disposa d’una oficina per a l’atenció directa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.