L’Ajuntament des Castell posa en marxa la campanya de retirada dels nius de processionària

Des de fa dues setmanes, la Brigada Municipal i l’empresa Ecoplagues fan feina en la campanya anual de retirada de nius d’eruga processionària dels pins de diversos parcs i espais públics del municipi.

Un any més, i davant la presència de processionària detectada en jardins particulars, des de la Regidoria de Medi Ambient es fa una crida als propietaris perquè duguin a terme les accions necessàries per a una bona gestió dels arbres.

Tractament preventiu

La retirada dels nius se suma als tractaments que durant tot l’any l’empresa Ecoplagues duu a terme per controlar la població de processionària.

Concretament, l’empresa realitza un tractament d’endoteràpia, un mètode que consisteix a injectar un biocida en el tronc de l’arbre, que s’incorpora a la seva saba natural i arriba a les fulles de les quals s’alimenta la processionària del pi.

En l’introduir el biocida directament en el sistema vascular de la planta, aquest es distribueix de manera homogènia per tot el pi. Es tracta d’un tractament que es fa una sola vegada a l’any i és recomanable realitzar-lo entre mitjans de novembre i finals de desembre, període en el qual hi ha una disminució dràstica en la taxa de resinació del pi. Té baix impacte ambiental i redueix els riscos per a les persones i els animals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.