Ciutadella s’uneix a la campanya #RespiroLliure de l’AECC i declara els exteriors de les zones esportives Espais Lliures de Fum

En el ple celebrat ahir, l’Ajuntament de Ciutadella va declarar, per unanimitat, els exteriors de les seves zones esportives com a ‘Espais Lliures de Fum’ sumant-se així a la campanya de prevenció #RespiroLliure de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

A partir d’ara, s’ampliarà aquesta declaració també als voltants del pavelló municipal d’esports de Ciutadella, als de la piscina municipal Tita Llorens, als dels tres camps municipals de futbol i als de les pistes municipals de tennis, per a impulsar la sensibilització i difondre la iniciativa de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

L’objectiu de la campanya #RespiroLliure és modificar els entorns en què es mou la població per a facilitar hàbits de vida saludable i contribuir a educar en salut. De manera paral·lela, es pretén, per tant, promoure una vida sense tabac, evitar la normalització del consum de tabac en la societat, reforçar el model a seguir dels menors i cuidar el medi ambient.

Fa uns dies, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila i la regidora d’esports, Sandra Moll, van rebre el vicepresident de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Illes Balears, Jaime Bellido i la presidenta de la Junta Comarcal de Ciutadella, Rufi Lorente a l’Ajuntament. Durant la trobada es va ratificar la declaració oficial d’aquests nous espais municipals ‘Lliures de Fum’.

Des de l’AECC s’ha volgut agrair el compromís de tot l’equip de govern i l’aposta de l’Ajuntament de Ciutadella en la lluita contra el càncer: “Volem actuar modificant els entorns en els quals es mou la població per a facilitar hàbits de vida saludable. L’evidència científica ens diu que les modificacions de l’entorn tenen major impacte en la població que si només eduquem en salut”.

Per part seva, la regidora ha volgut destacar que “no té sentit que estigui permès fumar a una zona esportiva on hi ha altres persones que estan practicant esport. Per tant, apostem perquè les instal·lacions esportives a l’aire lliure també siguin declarades espais lliures de fum.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.